مقایسه میزان رضایت زناشویی در زنان سالم و زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان امام حسن مجتبی(ع) دزفول سال 1397

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC12_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا مرادپوردزفولی

دانشجوی کارشناسی بهداشت عمومی، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران

نوید فهیم

دانشجوی کارشناسی بهداشت عمومی، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران

ضیاء سعدونی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران

محمد نیکزادیان

کارشناس ارشد پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: رضایت زناشویی یکی مهم ترین و رایج ترین ملاک های ارزیابی سلامت خانواده است که می تواند انعکاسی از میزان خوشحالی افراد از روابط سالم زناشویی شان باشد. هدف از این مطالعه مقایسه میزان رضایت زناشویی در زنان سالم و زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان امام حسن مجتبی(ع) شهرستان دزفول بود.روش کار: این مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی است که بر روی 100 نفر 50) نفر از بیماران مبتلا به سرطان پستان و 50 نفر از زنان سالم خارج از بیمارستان) انجام شد. روش نمونه گیری به روش در دسترس بود. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آماری تی مستقل، تی زوجی و کای اسکوئر استفاده گردید(.(P< 0/05یافته ها: میانگین سنی افراد شرکت کننده در مطالعه 42/63 3/99 بود. با توجه به نتایج به دست آمده بین رضایت زناشویی زنان مبتلا به سرطان پستان و زنان عادی (P< 0/001)، همچنین بین سازگاری زناشویی دو گروه (p< 0/001) ارتباط معنی داری مشاهده شد که نشان دهنده سازگاری زناشویی بیشتر زنان سالم نسبت به زنان بیمار است، سطح همبستگی بین زوجین در دو گروه (P< 0/029) ارزیابی شد و همچنین میان ابراز محبت بین زوجین سالم در مقایسه با زوجین دارای همسر بیمار (P< 0/030) ارتباط معنی داری وجود داشت. نمره کلی میانگین رضایت زناشویی در زنان بیمار 145/89 17/14 و در زنان سالم 168/51 24/36 بود که به صورت کلی نتایج نشان دهنده پایین تر بودن رضایت زناشویی زنان بیمار نسبت به افراد سالم بود.نتیجه گیری: با توجه به یافته های این پژوهش رضایت زناشویی در زنان بیمار به نسبت کمتر از زنان سالم بود که به نظر می رسد باید بیماران و همسران آنها از لحاظ روانشناسی مورد حمایت و مشاوره های روانشناسی و زناشویی قرار گیرند، همچنین تلاش برای افزایش اعتماد به نفس و خود باوری، به نوبه خود می تواند گام موثری در راستای ارتقاء رضایت زناشویی در بیماران باشد.

کلیدواژه ها

سرطان، سرطان پستان، رضایت زناشویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.