تاثیر ارتفاع بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA05_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 844
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شکسته بند

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک، دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

حسین شهاب ارخازلو

استادیار دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

اردوان قربانی

دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

سمانه محمدی مقدم

دانشجوی دکترای مرتعداری، دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

یکی از عوامل موثر بر خصوصیات خاک ارتفاع می باشد، این عامل در مناطق کوهستانی که پستی و بلندی در مکان متغیراست، اهمیت بیشتری دارد. از اینرو هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر ارتفاع بر برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاکشامل بافت، اسیدیته، هدایت الکتریکی، ماده آلی و مادهآلی ذرهای در مراتع مغان تا سبلان میباشد. در این تحقیق، 73 نمونهخاک از پنج طبقه ارتفاعی 600-0، 1200-600، 1800-1200، 2400-1800 و بالاتر از 2400 متر برداشت شد. پس ازآمادهسازی نمونهها در آزمایشگاه مقادیر بافت خاک، EC, pH ماده آلی و ماده آلی ذرهای اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل آماریداده ها با روش تجزیه واریانس یک طرفه درنرم افزار Minitab 18 انجام شد. بر اساس نتایج ارتفاع می تواند تاثیر معنی داری بر برخی خصوصیات خاک داشته باشد. به طوری که اسیدیته، هدایت الکتریکی، ماده آلی و بافت خاک در ارتفاعات مختلف منطقه مورد بررسی دارای تفاوت معنی دار می باشد. مقدار اسیدیته خاک با افزایش ارتفاع، کاهش یافته و در ارتفاع 600-0 بیشترین مقدار (7/292) و در ارتفاع بالاتر از 2400 کمترین مقدار (6/126) را دارد. در حالی که مقدار ماده آلی با افزایش ارتفاع افزایش یافته و در ارتفاع 600-0 کم ترین مقدار (2/062) و در ارتفاع بالاتر از 2400 بیشترین مقدار (5/182) است.

کلیدواژه ها

مغان، سبلان، ارتفاع، اسیدیته، هدایت الکتریکی، بافت خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.