بررسی تاثیر پوشش بذر با محرک های رشدی تیپروسین، زاگرت و کادوستیم بر جوانه زنی چغندرقند

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA05_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شاملوئیان

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر دانشگاه محقق اردبیلی

سلیم فرزانه

عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی

رئوف سیدشریفی

عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی

شهرام خدادادی

محقق موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند ،کرج

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی تاثیر روش های بهبود بذر روی خصوصیات جوانه زنی بذر چغندرقندمنوژرم در سال 1394 در دانشکده کشاوزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد . آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار به مورد اجرا در آمد. فاکتورهای آزمایش شاملشتشوی بذر (شستشو و عدم شستشو)، رقم (شکوفا و پارس) و مقادیر مختلف فرآورده های تپروسین(12/5، 25 و 37/5 سی سی در کیلوگرم بذر)، کادوستیم (12/62، 25/25 و 37/87 سی سی در کیلوگرم بذر) و زاگرت (20، 10 و 30 سی سی در کیلوگرم بذر) به همراه یک تیمار چسب و یک تیمار شاهد (بدون روکش) می باشند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین ارقام چغندرقند (پارس و شکوفا) و سطوح شستشو (با شستشو و عدم شستشو) در سطح یک درصد تفاوت معنی دار وجود دارد. بین تیمارهای مختلفپوشش بذر در سطح پنج درصد تفاوت معنی دار وجود دارد. بیشترین درصد و سرعت جوانه زنی در بذرهایشستشو شده مشاهده شد. نتایج مقایسه میانگین نشان داد بذرهایی که با ماده زاگروت پوشش داده شدنداز نظر درصد، سرعت و یکنواختی جوانه زنی عملکرد بهتری داشتند. میانگین کل درصد نهایی جوانه زنیبرای رقم پارس و شکوفا به ترتیب 87/50 و 77/11 درصد بود، درصد جوانه زنی برای تیمار شستشو و بدون شستشو به ترتیب 85.33 و 79/27 درصد بود. نتایج نشان داد پوشش بذر با ترکیب زاگروت به مقدار 20 سی سی در کیلوگرم و در رقم پارس، با 94/34 درصد از بیشترین درصد جوانه زنی برخوردار بود. به طور کلی بذرهایی که با ماده زاگروت پوشش داده شدند از نظر درصد، سرعت و یکنواختی جوانه زنی عملکرد بهتری داشتند.

کلیدواژه ها

چغندرقند، جوانه زنی، پوشش بذر، یکنواختی جوانه زنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.