مقایسه معانی حرف اضافه به در تاریخ بلعمی با حرف جر باء در زبان عربی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه ادبیات تطبیقی، دوره: 11، شماره: 20
  • کد COI اختصاصی: JR_JCTK-11-20_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 855
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره قصاب پور

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب

ابوالقاسم رادفر

استاد تمام زبان و ادبیات فارسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

علی ربیع

استادیار زبا ن شناسی دانشکده ادبیات و زبان های خارجی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب، فرهنگی

علیرضا شعبانلو

استادیار زبان و ادبیات فارسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

چکیده

فارسی زبانان تا چند قرن اخیر توجه زیادی به نگارش دستور زبان فارسی به ویژه در زمینه حروف اضافه و معادل بودن معنای آن با حروف جر زبان عربی نداشتند. به علت نقش مهم این حروف در انتقال معانی مخصوصا در متون ادبیات کهن فارسی و تفسیری ترجمه شده، پژوهشگران با دشواری های فراوانی مواجه شده اند. در زمینه تطبیق معانی حرف اضافه به با حرف جر باء ، تحقیق چشمگیری انجام نشده است. این مقاله به بررسی تطبیقی حرف اضافه به در تاریخ بلعمی با حرف باء جر در زبان عربی می پردازد. با شناخت معانی این دو حرف، و نیز، وجوه افتراق، اشتراک و اثرپذیری این دو، استفاده کاربردی با شناخت معانی آن ها فراهم می شود و تصحیح و ترجمه متون این دو زبان، در حوزه این دو حرف و در مواردی رفع مشکلات دستوری و معنایی یک زبان به کمک قواعد وسیاق زبان دیگر امکان پذیر می شود. نتایج پژوهش نشان می دهد که وسعت معنی به در مقایسه با باء بیشتر و کاربرد معانی متعدد به در تاریخ بلعمی بسیار زیاد بوده که در این پژوهش به طور مبسوط به آن پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

معانی, حرف جر باء , حرف اضافه به , تاریخ بلعمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.