ارزیابی تاثیر تنش رطوبتی و نوع کشت بر رقابت علف هرز تاج خروس (Amaranthus retroflexus) با سیب زمینی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA06_311
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک احمدی اصل

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

حمید رضا محمد دوست چمن آباد

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

سعید خماری

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

به منظور ارزیابی تاثیر تنش رطوبتی و نوع کشت بر رقابت علفهرز تاج خروس (Amaranthus retroflexus) با سیب زمینی، آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در گلخانه و آزمایشگاه دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل کشت مخلوط گیاه زراعی با علف های هرز و کشت مجزای علف های هرز و تیمارهای تنش شامل 12/5%، 25%، 50%، ٪75 و 100 ٪ ظرفیت زراعی خاک بودند که پس از استقرار گیاه زراعی و علف های هرز اعمال شد. نتایج نشان داد در اثر اعمال تنش رطوبتی و همچنین در کشت مخلوط علف های هرز با گیاه زاراعی (سیب زمینی)، حالت رقابت ایجاد شده و گیاه تاج خروس وزن و عمق ریشه خود را کاهش داده و به دنبال آن از ارتفاع بوته نیز کاسته شد. در اثر اعمال تنش رطوبتی بیش از 96 درصد کاهش در وزن خشک زیستتوده تاج خروس مشاهده شد که این امر نشاندهنده آن است که وجود تنش رطوبتی و کمبود آب در هر دو نوع کشت می تواند تاثیر زیادی در وزن خشک زیست توده تاجخروس گذاشته و موجب کاهش آن گردد و این موضوع از نظر کنترل علف های هرز و رقابت آن با گیاهان زراعی بسیار با اهمیت می باشد.

کلیدواژه ها

وزن ریشه، عمق ریشه، ارتفاع بوته و وزن خشک زیست توده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.