مروری بر ماشین های کشت و توسعه گیاهان دارویی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA06_262
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید ذوالفنون

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک بیوسیستم (گرایش طراحی و ساخت )، دانشگاه محقق اردبیلی

یوسف عباسپورگیلانده

استاد مکانیک ماشین های کشاورزی، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

نورالدین حسین پورآزاد

استادیار ژنتیک، گروه علوم گیاهی و گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی مشگین شهر، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

از نظر تاریخی گیاهان اهمیت فراوانی در توسعه جوامع مختلف داشته اند بطوری که استفاده از گیاهان دارویی به صورت سنتی از زمانهای قدیم بصورت سنتی رواج یافته است. اهمیت گیاهان دارویی و شناساندن نقش حیاتی آن ها در پیشبرد اهداف ملی، منطقه ای و جهانی برای تحقق سلامت، خودکفایی دارویی، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی بر کسی پوشیده نیست. به همین دلیل از مدتها تحقیقات وسیعی جهت یافتن فرآورده ها و مواد طبیعی دارویی در حال انجام بوده است. سرزمین ایران با حدود 8000 گونه گیاهی به عنوان یکی از مراکز ثانویه ژنی و زیستگاه بسیاری از این گیاهان با ارزش می باشد. متاسفانه در گذشته برداشت بی رویه و جمع آوری سود جویانه و غیر اصولی بدون جایگزینی این گیاهان، به نابودی هرچه بیشتر این ذخایر ژنیتکی منجر شده که ترمیم منابع طبیعی این ذخایر ژنتیکی بسیار مهم در جهت کاهش فشار فرسایشی را انکار ناپذیر نموده است. هم چنین نبود ماشین آلات مناسب مساله ترمیم و احیاء رویشگاه های گیاهی را با مشکل مواجه ساخته است. در این تحقیق به بررسی اجمالی ماشین های موجود در زمینه کشت گیاهان دارویی و مرتعی با تاکید بر گیاهان دارویی بومی منطقه استان اردبیل پرداخته شده تا بتوانیم ضمن درک و تحلیل کلی از موضوع، استراتژی مناسبی را جهت توسعه و خودکفایی در ساخت ماشین آلات و ابزارهای دقیق مرتبط با کشت این گیاهان تعریف نماییم.

کلیدواژه ها

گیاهان دارویی، کاشت، ابزاردقیق، خودکفایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.