مقایسه تراکم خاک در زیر تایر تراکتور به روش المان محدود و سنسورهای جابجایی سنج

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA06_260
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید سرداری قوجه بیگلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

غلامحسین شاهقلی

دانشیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

یوسف عباسپور گیلانده

پروفسور گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

فردین لطافتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

در مطالعه ی حاضر، به منظور اندازه گیری تراکم خاک، اثرات تردد در سرعت های 1 و 3 و 5 کیلومتر بر ساعت بر تراکم خاک در رطوبت های 10% و 15% و 20% چهار سطح عمق 10، 20 و 30 و 40 سانتی متر انجام شد. از نرم افزار آباکوس برای شبیه سازی این فرایند استفاده شد و با نتایج حاصل از روش آزمایش های مزرعه ای، مورد مقایسه قرار گرفت. در آزمایش ها از تراکتور MF285 که به یک گاوآهن برگرداندار سه خیش مجهز شده بود، استفاده شد. سه حسگر جابجایی سنج در پروفیل حفر شده خاک قرار گرفتند. و تراکتور از روی آنها عبور کرد، نتایج حاصل از داده های هر دو روش نشان داد که در بین اثرات متقابل دوتایی، اثر متقابل رطوبت در عمق در سطح احتمال 1% و اثر متقابل رطوبت در سرعت و عمق در سرعت در سطح احتمال 5% معنی دار شد. همچنین اثر متقابل سه تا یی رطوبت در سرعت در عمق نیز در سطح احتمال 5% معنی دار شد. نتایج حاصل از بررسی رفتار خاک با توجه به داده های حسگرهای جابجایی سنج نشان داد که خاک در جهت عمودی همواره متراکم شد. در نرم افزار آباکوس خاک به صورت یک ماده الاستیک- پلاست یک شبیه سازی شد. نوع تایر استفاده شده در تحقیق R18.4-30 است.

کلیدواژه ها

تراکم خاک، المان محدود، برهمکنش تایر- خاک، سنسورهای جابجایی سنج

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.