بررسی رابطه سبک شناختی نابسته به زمینه با سبک های یادگیری در دانشجویان پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در علوم انسانی و مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: ARSCS04_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره حسنی صالح

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، گروه علوم تربیتی و روانشناسی

میترا کامیابی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، گروه علوم تربیتی و روانشناسی

چکیده

در دنیای آموزش افزایش ضریب یادگیری دانش آموزان و دانشجویان یکی از مسائل مھم است؛ در دهه ھای اخیر پژوھش ھای زیادی به شیوه ھای یادگیری و عوامل موثر بر آن در جوامع آماری مختلف پرداخته اند، موضوعی که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است ارتباط بین شیوه یادگیری دانشجویان با ویژگی شناختی ایشان است. روش پژوھش حاضر، توصیفی از نوع ھمبستگی و جامعه آماری این پژوھش کلیه دانشجویان رشته پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به تعداد 300 نفر بوده است. نمونه مورد مطالعه این پژوھش طبق جدول مورگان 169 نفر و از طریق نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. ابزارھای پژوھش پرسشنامه سبک ھای یادگیری وارک (2002)، پرسشنامه سبک ھای شناختی ویتکین (1997) بودند. برای تحلیل داده ھا از ضریب ھمبستگی پیرسون- اسپیرمن و رگرسیون چند متغیره استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که بین سبک یادگیری خواندنی/نوشتنی با سبک شناختی نابسته به زمینه در دانشجویان رابطه خطی معنی داری وجود دارد. اما بین سبک ھای یادگیری شنیداری، دیداری و جنبشی/حرکتی با سبک شناختی نابسته به زمینه در دانشجویان رابطه معنی داری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

سبک شناختی نابسته به زمینه، سبک یادگیری دیداری، سبک یادگیری شنیداری، سبک یادگیری خواندنی / نوشتنی، سبک یادیگری جنبشی / حرکتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.