تاثیر رطوبت محیط کشت بر تولید آنزیم رنین از قارچ رایزوموکورمیهی (Rhizomucor miehei) در محیط تخمیری جامد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA04_339
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه راشدی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی در کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

بهرام فتحی آچارچلوئی

عضو هیئت علمی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

رسول اصغری ذکریا

عضو هیئت علمی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

رنین حاصل از قارچ رایزوموکور میهی (Rhizomucor miehei) به دلیل قدرت لخته کنندگی بالاتر و قدرت پروتئازی کمتر و همچنین مقاومت حرارتی بالاتر نسبت به سایر پروتئازهای قارچی بیشترین توجه را به خود معطوف کرده است. در این تحقیق از روش تخمیر حالت جامد با محیط کشت سبوس گندم برای تولید آنزیم لخته کننده شیر توسط قارچ رایزوموکور میهی (Rhizomucor miehei) استفاده شد. همچنین تاثیر دوعامل درصد رطوبت محیط کشت و رقت آنزیم در سه سطح به منظور بهینه سازی رشد قارچ و تولید رنین مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده از بهینه سازی عوامل فوق نشان داد که مناسب ترین رطوبت 5%، 10% و رقت آنزیم 1:20 بود. در رطوبت بالاتر از 10% فعالیت لخته کنندگی آنزیم کاهش یافت. همچنین رقت 1:20 در مقایسه با رقت های 1:10 و 1:50 فعالیت لخته کنندگی بالاتری را نشان داد.

کلیدواژه ها

آنزیم لخته کننده شیر، تخمیر حالت جامد، رایزوموکورمیهی، رنین، مایه پنیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.