برآورد میانگین وزنی قطر خاکدانه ها با استفاده از بعد فرکتال ذرات و خاکدانه در اراضی زراعی، مرتعی و جنگلی استان اردبیل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA04_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 661
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی علی محمد

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم خاک، دانشگاه محقق اردبیلی

مهدی سلیمی پرمهر

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم خاک، دانشگاه محقق اردبیلی

شکراله اصغری

استادیار، گروه علوم خاک، دانشگاه محقق اردبیلی

عباس احمدی

استادیار، گروه علوم خاک، دانشگاه تبریز

چکیده

استفاده از توابع انتقالی رگرسیونی در برآورد ویژگی های دیریافت خاک از جمله پایداری خاکدانه ها، هزینه و زمان لازم برای اندازه گیری مستقیم این ویژگی ها را کاهش می دهد. در این پژوهش 90 نمونه خاک از مناطق مختلف استان اردبیل تهیه شد و ماده آلیف جرم مخصوص ظاهری، جرم مخصوص حقیقی، کربنات کلسیم معادل، شن، سیلت، رس، بعد فرکتالی خاکدانه ((D(f و بعد فرکتالی ذرات اولیه (Dy) به عنوان متغیر مستقل و میانگین وزنی قطر خاکدانه ها به عنوان متغیر وابسته تعیین شدند. 80 درصد از داده ها به صورت تصادفی، برای واسنجی مدل و 20 درصد از داده برای آزمون مدل ها انتخاب شدند. برای ایجاد توابع انتقالی رگرسیونی از روش گام به گام استفاده شد. مقادیر ضریب تبیین ((R(2) میانگین مجذور مربعات خطا (RMSE) و میانگین خطا (ME) برای بهترین مدل ارائه شده برای برآورد پایداری خاکدانه ها به ترتیب برابر با 0/85، 0/27 و 0/007- به دست آمد. این مدل با متغیرهای مستقل جرم مخصوص ظاهری، کربنات کلسیم معادل، درصد کربن آلی و بعد فرکتالی خاکدانه ها بدست آمده است. مقادیر (RMSE, R(2 و ME معیارهای آماری فوق برای داده های سری اعتبار سنجی برابر با 0/50، 0/40، 0/15- بدست آمد.

کلیدواژه ها

توابع انتقالی، پایداری خاکدانه ای (MDW)، رگرسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.