ارزیابی آلودگی خاک به فلزات سنگین از طریق ارتباط میان ورود آلودگی و جذب سطحی خاک
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE04_452
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2691
نویسندگان
دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران
دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران
استادیار
چکیده
آلودگی به فلزات سنگین در بیوسفر نگرانی زیادی بر اثر سمیت، فراوانی، پایداری و طول عمر زیاد آن ها در محیط زیست ایجاد کرده است. حفاظت خاک از آلودگی به فلزات سنگین نیاز به ارزیابی علمی در خصوص ارتباط میان ورود آلاینده در آن محل خاص و اثرات زیست محیطی دارد. این نوع ارتباط معمولا به علت فقدان ابزارهای ارزیابی در روش ها و فرایندهای محیط زیستی در نظر گرفته نمی شود. بنابراین نیاز به درک بهتر روابط میان انتشار فلزات سنگین و جذب سطحی خاک احساس می شود. در این مقاله آلودگی خاک به فلزات سنگین به عنوان یک شاخص مهم ارزیابی سیاست های محیط زیستی در نظر گرفته شده است و کسر جذب سطحی (SAF ) به عنوان یک شاخص جدید به منظور مشخص کردن روابط نشر به جذب سطحی برای جذب سطحی خاک از لحاظ فلزات سنگین تعریف می شود.کسر جذب سطحی نسبتی از فلزات سنگین فاضلاب است که در طول یک زمان معین از طریق خاک جذب می شود. نتایج نشان می دهد که آلودگی گذرگاه ها و فراوانی منابع آب دو فاکتور اصلی تاثیر گذار روی کسر جذب سطحی هستند. نتایج بدست آمده برای تعیین سیاست های محلی به منظور کنترل آلودگی فلزات سنگین می تواند مفید باشد.کلیدواژه ها
فلزات سنگین، مدل کسر جذب سطحی، خاک، آلودگیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.