بررسی خواص رئولوژی قیر حاوی پلیمرSBSو واکس پارافین

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 779
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید قاسمی

دانشجوی گروه راه و ترابری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

شاهین شعبانی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه پیام نور تهران، ایران

پرهام حیاتی

استادیار گروه راه و ترابری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

امروزه با توجه به افزایش میزان ترافیک جاده ها و بار محوری وسایط نقلیه استفاده از از قیر به تنهایی جوابگو نبوده و مخلوط های آسفالتی معمولی نمی توانند سرویس دهی مناسبی داشته باشند، از این رو همواره سعی شده با روشهای مختلف، عمر و توان باربری لایه های آسفالتی و مشخصات عملکردی قیر افزایش یابد، همچنین با توجه به محدودیت قیرهای معمولی در عملکرد در دماهای بالا و پایین و برای جلوگیری از خرابیهای ناشی از آن میتوان از مواد افزودنی مختلف به منظور بهبود خواص قیر استفاده نمود. در این پژوهش از پلیمر SBS در مقادیر 0 ، 4، 6 درصد و واکس پارافین به میزان 3 درصد نسبت وزنی قیر استفاده شد. در ادامه آزمایش های رئولوژی قیر با استفاده از دستگاه رئومتر برش دینامیکی (DSR) برای بررسی رفتار رئولوژی قیر اصلاح شده در دمای بالا قبل (پیرنشده) و بعد از انجام آزمایش لعاب نازک چرخشی قیر -RTFO شبیه سازی پیرشدگی کوتاه مدت انجام و همچنین با استفاده از دستگاه ویسکومتر دورانی (RV) مشخصات رئولوژی قیر در دماهای بسیار بالا و پمپاژ (بالای 180 درجه سانتیگراد) کنترل گردید. برای بررسی رفتار قیر اصلاح شده در دمای پایین بعد از آزمایش محفظه تسریع پیری - PAV) شبیه سازی پیر شدگی بلند مدت از آزمایش رئومتر تیر خمشی (BBR ) استفاده شد. و نهایتا PG نمونه های قیری به دست آمد. نتایج حاصل از آزمایشات نشان دادند که با استفاده از واکس پارافین میتوان ویسکوزیته را کاهش داد همچنین واکس پارافین باعث کاهش دمای عملکردی بالا و پایین دارد، استفاده از پلیمر SBS باعث افزایش ویسکوزیته و افزایش چشمگیر رده عملکردی دمای بالا قیر میشود.

کلیدواژه ها

پلیمر SBS، واکس پارافین، رئومتر برش دینامیکی، رئومتر تیر خمشی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.