بررسی نیروی جانبی وارد بر جدارهی مخزن از طرف توده دانه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA03_300
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل حکیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

عزت اله عسکری اصلی ارده

دانشیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

یوسف عباسپورگیلانده

دانشیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

محسن بهپور

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

بسیاری از محصولات کشاورزی، پس از برداشت ذخیره می شوند و در طول سال فرآوری شده و مورد استفاده قرار می گیرند.برای نگهداری محصولات کشاورزی از سیلوها و مخازن بسیار بزرگ که دارای ارتفاع زیاد می باشند، استفاده می شود. این مخازنباید نسبت به فشارهای وارده از طرف توده ی دانه مقاوم باشند. هدف از این تحقیق تعیین نیروی جانبی وارد بر دیواره ی مخزنبود. آزمایشات برروی سه رقم دانه شلتوک (شیرودی، کاظمی و هاشمی) در چهار سطح رطوبتی دانه ( 12%، 16%، 20%، 24w.b%سه سطح از سطوح تماس استوانه ای (استیل، گالوانیزه،آلومینیوم )، در شش سطح از ارتفاع دانه ( 20، 30، 40، 50، 60، 70cm) انجام شد. قطر و ارتفاع استوانه ها به ترتیب 25 و 70cm بود. برای تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی و برای مقایسه میانگین اثرات از آزمون چند دامنه ای دانکن استفاده شد. نتایج آنالیز داده ها نشان داد که اثرات اصلی هر چهار عامل و اثرات متقابل آنها بر نیروی جانبی از لحاظ آماری معنی دار می باشند. بطورعموم، با کاهش ارتفاع توده دانه داخل استوانه ها از 70 الی145/271 افزایش معنی داری داشت. نتایج مقایسه میانگین اثرات متقابل چهار تایی نشان داد که بیشترین مقدار نیروی جانبی (400/31N) در آزمایش با رقم شیرودی در محتوای رطوبتی دانه%12 سطح تماس استیل با ارتفاع توده .12w.b% سطح تماس ورق آلومینیومی با ارتفاع توده دانه 70cm و کمترین مقدار نیروی جانبی (16/160N) در آزمایش با رقم هاشمی در محتوای رطوبتی دانه .12w.b% سطح تماس استیل با ارتفاع توده دانه 20cm حاصل شد.

کلیدواژه ها

نیروی جانبی، سیلو، محتوای رطوبتی، سطح تماس، دانه شلتوک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.