اثر تزریق اسید آمینه ال – گلوتامین به مایع آمنیوتیک جنین بر مورفولوژی ژژونوم جوجه های گوشتی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA03_119
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 839
نویسندگان
دانش آموخته دکتری تخصصی تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار گروه بهداشت و پیشگیری بیماریهای طیور دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
اثر تزریق سطوح مختلف گلوتامین (صفر، 10، 20، 30 و 40 میلی گرم) به مایع آمنیوتیک در روز 17/5 انکوباسیون، برطول اجزای روده و مورفولوژی ژژونوم جوجه های گوشتی در این تحقیق مورد مطالعه قرار گرفت. 480 تخم مرغ بارور مادرگوشتی راس 308 در 6 گروه آزمایشی با 4 تکرار و هر تکرار شامل 20 تخم مرغ تقسیم شد. گروه های آزمایشی شامل گروهشاهد (بدون تزریق)، گروه شاهد (با تزریق آب استریل)، تزریق 10، 20، 30، 40 میلی گرم گلوتامین که در 1 میلی لیتر آب استریل حل و در روز 17/5 جنینی از قسمت پهن تخم مرغ به مایع آمنیوتیک توسط سرنگ با سوزن شماره 23 تزریق شد،بود. پس از تفریخ، بلافاصله از هر تکرار 10 جوجه (مخلوط نر و ماده) انتخاب و تا سن 42 روزگی با جیره غذایی توصیه راس308 پرورش یافتند. نتایج نشان داد که تزریق سطوح مختلف گلوتامین تاثیر معنیداری بر طول بخش های مختلف رودهکوچک جوجه های گوشتی در 3 روزگی داشت (P< 0/05). جوجه های دریافت کننده 40 میلی گرم گلوتامین در دوران جنینی در مقایسه با تزریق صفر، 10، 20، 30 میلی گرم، بیشترین ارتفاع ویلی، عمق کریپت و ضخامت لایه عضلانی ژژونوم را در 3 روزگی داشتند. نتایج نشان داد که تزریق 40 میلی گرم گلوتامین به مایع آمنیوتیک در اواخر دوران جنینی در مقایسه با تزریق 0، 10، 20، 30 میلی گرم گلوتامین، خصوصیات مورفولوژیک روده کوچک جوجه های گوشتی را بهبود می بخشد.کلیدواژه ها
تزریق داخل تخم مرغ ، گلوتامین ، مایع آمنیوتیک ، مورفولوژی ژژونوممقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.