بررسی و مقایسه رفتار لرزه‌ای اسکله طراحی شده بر اساس آئین نامه های طراحی با رفتار پیش‌بینی شده توسط آئین‌نامه‌های مقاوم سازی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی
  • کد COI اختصاصی: ICOPMAS07_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1842
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگار محرمی گرگری

کارشناس اداره سازه های دریایی و خشکی سازمان بنادر و کشتیرانی

محمد راستی اردکانی

کارشناس اداره سازه های دریایی و خشکی سازمان بنادر و کشتیرانی

محمد شاکری نیا

کارشناس اداره سازه های دریایی و خشکی سازمان بنادر و کشتیرانی

چکیده

این تحقیق به مقایسه سطوح عملکرد لرزه ای اسکله طراحی شده توسط آئین نامه های طراحی ایران با سطوح عملکرد پیش بینی شده توسط آئین نامه مقاوم سازی [2] پرداخته است. اسکله طرح دارای قدمتی بیشتر از 40 سال میباشد که به دلیل نیاز بندر به افزایش سطح بهره برداری و افزایش مبادلات کالا که در نهایت منجر به افزایش ابعاد اسکله گردیده است و بعلت خرابیهای حاصله ناشی از گذشت زمان و خرابیهای ناشی از جنگ جزء مقوله پروزه هایی که نیازمند تعمیرات اساسی هستند قرار گرفته است. اسکله مذکور به دلیل افزایش ابعاد و توسعه بهره برداری که در بالا شرح آن داده شده است مطابق آئین نامه های بارگذاری لرزه ای، و نهایتاً بر اساس مباحث نهم ]5[ و دهم ]6[ مقررات ملی ساختمان و آئین‌نامه بتن ایران (آبا) ]7[ و پیش نویس آئین سازه های دریایی ایران و بندر سازی ژاپن و آئین نامه پلسازی ایران با توجه به ظرفیت موجود اسکله و انجام آزمایشات مورد نیاز جهت تخمین کیفی و کمی از ظرفیت باربری سازه موجود تحلیل شده است و در نهایت طرح از سوی مشاور پیشنهاد شده است.بگونه ای که طرح موجود کلیه ضوابط و معیارهای آئین نامه های مذبور را برآورد کرده است سپس همین سازه بر اساس رهنمودهای مندرج در آئین نامه مقاوم سازی و با رعایت کلیه محدودیتها و الزامات مجددا مدلسازی و آنالیز شده است و در انتها نتایج آنالیزها مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است تا بدین ترتیب رفتار سازه از نقطه نظر عملکرد ،گستردگی کمی و کیفی مفاصل پلاستیک و توزیع برش و جابجایی تعیین گردد. این مطالعات نشان می‌دهند الگوهای متفاوت بارگذاری نتایجی متفاوت را بدست می‌دهند که از نظر کلی کم و بیش مشابه هستند لیکن در جزئیات با یکدیگر تفاوت دارند. عدم تشکیل مفاصل پلاستیک قابل توجه و در محدوده بعد از سطح عملکرد ایمنی جانی در تیرها و تشکیل مفاصل پلاستیکی درتعداد کمی از شمعها در سطح عملکرد بعد از ایمنی جانی و صرفا تشکیل مفاصل در آستانة تخریب درآنها از دیگر نتایج هستند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.