سیستم تشخیص نفوذ در شبکه کامپیوتری با ترکیب پیشنهادی الگوریتم شبکه عصبی الگوریتم درخت تصمیم و الگوریتم بردار ماشین پشتیبان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF03_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 805
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی محسنی

دانشجو ارشد رشته مهندسی نرم افزار موسسه آموزش عالی سبحان

محمد کمالی مقدم

استادیار دانشگاه فناوری نوین سبزوار

چکیده

این مقاله، روش جدیدی را برای آشکارسازی نفوذ در شبکه های کامپیوتری ارائه می دهد. باتوجه به پیشرفت روزافزون و سریع ارتباطات، شبکه های کامپیوتری، بنیه و اساس ارتباطات هستند، از این رو فقدان امنیت می تواند. آینده این تکنولوژی را با چالش جدید روبرو سازد. از اقداماتی که جهت حفظ امنیت اهمیت دارد، تشخیص نفوذ، پیش بینی نفوذ، تشخیص نقاط ضعف که دارای اهمیت ویژه و اساسی می باشد. که دقت و ظرافت بیشتری را طلب می کند. در شبکه ها کامپیوتری مسئله تشخیص نفوذ به صورت گسترده توسط متخصصین امر امنیت مورد توجه جدی قرار گرفته است. در این مقاله از ترکیب الگوریتم شبکه عصبی، الگوریتم درخت تصمیم، و ماشین بردار پشتیبان بهینه سازی شده جهت آشکارسازی تجاوز (ورود بدون اجازه) ارائه شده است. الگوریتم پیشنهاد شده قادر به تشخیص و تمایز میان ترافیک شبکه بدخواهانه و خیرخواهانه به صورت دقیق و با قابلیت یادگیری و بهبود عملکرد است. جهت تحلیل و بررسی صحت الگوریتم پیشنهادی از داده استاندارد و معتبر KDD CUP 99 استفاده شده داده های موجود به دو بخش داده های آموزشی و داده تمرین درآمده و از روش کافولد تقسیم شده به کمک ترکیب سه الگوریتم شبکه عصبی، درخت تصمیم، ماشین بردار پشتیبان این مقادیر به 93.91% با خطای کمتر 6.09% رسیده است. این امر حاکی از این است که الگوریتم پیشنهاد شده مستحکم و دقیق است. برای ارزیابی بهتر نتایج از الگوریتم های نزدیک ترین همسایگی، رگرسیون لجستیک، ماشین بردار پشتیبان باسه هسته (خطی چند جمله ای پایه شعاعی) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

سیستم تشخیص نفوذ، شبکه عصبی، درخت تصمیم، ماشین بردار پشتیبان، امنیت شبکه، داده کاوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.