بررسی آثار فقهی و حقوق آسیب های ماهواره بر خانواده

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RICCONF02_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحسین کمایی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی واحد رامهرمز دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامهرمز، ایران

چکیده

امروزه گسترش وسایل ارتباطی سبب رویارویی انسان با اطلاعات گوناگون و متنوع از محیط ھای مختلف شده است که نتیجه و پیامد آن تاثیر به روی تمام جوانب دیگر زندگی و از جمله خانواده ھا بوده است. امروزه به وسیله رسانه ھا مخصوصا ماھواره انتخاب ھای فراوانی در برابر افراد خانواده وجود دارد که سبب ایجاد آسیب ھای گوناگون گردیده است ھدف اصلی این پژوھش بررسی فقھی و حقوقی آسیب ھای ماھواره بر خانواده ھا می باشد که قوانین و نظریه ھای مرتبط در این زمینه بیان و راھکارھا و راه حل ھای مناسب بررسی و تحلیل شده است. ھمچنان که ماھواره می تواند در ھوشیار کردن، اطلاع رسانی و در حوزه پژوھش، سیاست و... نقش مھمی داشته باشد؛ برنامه ھای تخریبی و نابھنجاری نیز دارد؛ تا جایی که برخی از جامعه شناسان و کارشناسان فرھنگی را برآن داشته تا برای مصونیت جامعه انسانی، به ویژه نھاد خانواده چاره اندیشی کنند. بدین ترتیب، تاثیر برنامه ھای این ابزار قدرتمند بر افکار عمومی و عملکرد آن را بھ ویژه از نظر تربیتی و جامعه پذیری نباید از نظر دور داشت. مطمئنا قوانین موجود ما در این رابطه ضمانت اجرایی ضعیفی دارد و به نظر می رسد نیازمند ضمانت اجرایی قوی تری برای این قوانین ھستیم ضمن اینکه به قوانین بالا دستی ھم در این باره نیاز داریم و ھمچنین قوانین موجود در این زمینه با توجه به شرایط جامعه و تکنولوژی ھای نوین ھمسو نمی باشد و احتیاج مبرم به قوانینی جدید شدیدا احساس می شود.

کلیدواژه ها

ماهواره، آسیب های خانواده، فقه و حقوق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.