نظم و اعجاز ریاضیات در قرآن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RICCONF02_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 656
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فردین اصغری

کارشناسی ارشد رشته ریاضی محض دانشگاه تبریز

چکیده

امروزه ریاضیات به عنوان مادر ھمه علوم شناخته می شود و کم و بیش در ھمه شاخه ھا و علوم ریشه گسترانیده و بطور مستقیم یا غیرمستقیم تاثیرات و نقش بسزایی حتی در علوم انسانی نیز داشته است. پدیده ھای بی نظیری در قرآن وجود دارد که در ھیچ کتاب یا دست نوشته بشر یافت نمی شود. ھر یک از عناصر قرآن دارای ترکیب ریاضی خاصی می باشد، به طور مثال تعداد حروف، تعداد حروف ھم خانواده، تعداد سوره ھا و تعداد آیات ھمگی دارای نظم خاصی می باشند. امروزه، کتب مقدس متعددی (از جمله تورات یھودیان، انجیل مسیحیان، گیتای ھندوھا و...) را می توان یافت که با بررسی دقیق آن ھا آشکار می شود که ھمگی برگردان از متن ھای اصلی بوده و متن اولیه آنھا بطور کامل در دسترس نیست. تنھا کتاب آسمانی که به صورت اولیه و به زبان اصلی موجود است قرآن می باشد. قرآن دین تسلیم به خدای یگانه را می آموزد و گواھی می دھد که آخرین کتاب مقدس بوده و پس از آن کتاب آسمانی دیگری نخواھد آمد. یک نکته مھم در رابطه با قرآن آن است که می توان ریشه ھای الھی آن را بوسیله یک سیستم ریاضی که در بطن آن نھفته است ثابت کرد.

کلیدواژه ها

قرآن، ریاضیات، نظم اعداد، معجزات قرآنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.