اشتراکات فرهنگی ایران و گرجستان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان،ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF02_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1776
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الیاس نورایی

دانشیار زبان و ادبیات فارسی- دانشگاه رازی

آغاماه حیدری

کارشناس ارشد ادبیات فارسی- دانشگاه رازی

چکیده

واژه فرهنگ کاربردی کهن در ایران باستان به ویژه در زبان پهلوی داشته است. معنای امروزی آن عبارت است از:تلفیق تمدن، هنر، مذهب، قانون، اخلاقیات، ادبیات، آداب و رسوم و هر گونه توانایی و عاداتی که بشر از تعاملات در جامعه کسب میکند. اگر چه فرهنگ همواره و در همه ادوار عامل موثر و قدرتمندی در عرصه بین المللی بوده است، اما میزان این قدرتمندی و تاثیرگذاری امروزه به قدری است که تعیین کننده روابط میان ملل است.نژاد نیاکان گرجیهای امروزی، قفقازی ها هستند و تاریخنویسان، تکامل نهادهای اجتماعی گرجیها را سه هزار سال تخمین زده اند. گرجستان کنونی از اقوام منفرد آسیا محسوب میشود و به دلیل دارا بودن فرهنگ متنوع ، غنی، باستانی و تداوم نهادهای اجتماعی به هم پیوستهای که دارد، همواره مورد توجه تاریخ نویسان ، پژوهشگران و باستان شناسان بوده است.نگارندگان در نظر دارند با روش توصیفی، تحلیلی به شناسایی مولفه های فرهنگی مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و گرجستان بپردازند از جمله: وجود زبان مشترک گرجی و آذری، وجود لغات مشترک در زبان گرجی و فارسی، وجود مثلهای مشابه در هر دو زبان، تسامح و تساهل مذهبی، هنر و آداب و رسوم مشترک.ایران هر چه تبادلات فرهنگی خود را با گرجستان تقویت و تداوم بخشد به تناسب آن روابط اقتصادی ارتقا می یابد و می تواند از دیپلماسی فرهنگی به دیپلماسی اقتصادی و پس از آن به دیپلماسی سیاسی دست یابد و بعداز آن در مقیاس جهانی آن را گسترش دهد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.