بررسی روش های نهان سازی اطلاعات در تصاویر JPEG و ارائه طرحی مبتنی بر بلاک بندی تصادفی برای افزایش مقاومت آنها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی تازه های مهندسی برق و کامپیوتر ایران با نگاه کاربردی بر انرژی های نو
  • کد COI اختصاصی: COMCONF06_263
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا دامی

استادیار گروه کامپیوتر، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

لیلا مروتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه کامپیوتر، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

اگرچه داده دیجیتال مزایای بسیاری نسبت به داده آنالوگ دارد، ولی ارائه دهندگان سرویس های چند رسانه ای نگران پخش و انتشار بی رویه ناشی از کپی غیر مجاز داده های دیجیتال هستند که بر خلاف حالت آنالوگ کیفیتی مشابه داده اصلی دارند. برای اثبات سند الکترونیکی، حق مالکیت و جلوگیری از نسخه برداری غیر مجاز از روش های نهان نگاری دیجیتالی استفاده می شود که عبارت است از توانایی حمل اطلاعات همراه با رسانه مورد نظر جهت احراز هویت. در نهان سازی اطلاعات سه ویژگی امنیت، ظرفیت و مقاومت از اولویت بالایی برخوردارند و مبنای خوبی برای مقایسه طرح های ارائه شده در این حوزه می باشند. در این مقاله، الگوریتم های نهان نگاری در تصاویر JPEG را بررسی کرده و طرحی برای ارتقای مقاومت و جلوگیری از تخریب کیفیت الگوریتم نهان نگار مبتنی بر تبدیل کسینوسی گسسته DCT وبلاک بندی شبه تصادفی ارائه می کنیم

کلیدواژه ها

نهان نگاری اطلاعات، بلاک بندی شبه تصادفی، تبدیل کسینوسی گسسته DCT، اعوجاج، نسبت سیگنال به نویز PSNR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.