تاثیرگردشگری روستایی بر توسعه اقتصادی و اشتغال روستاییان مورد: روستای فش؛ استان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی چشم انداز توسعه پایدار روستایی ایران
  • کد COI اختصاصی: IAGRP02_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 798
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شفیعی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی، ملایر، ایران

سیما شفیعی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی، ملایر، ایران

چکیده

هم اکنون، گردشگری و اقتصاد ناشی از آن در حال تبدیل شدن به یکی از پرشتاب ترین صنایع رو به رشد جهان هستندو ابزاری برای ایجاد درآمد ملی، که از اساسی ترین بخش های اقتصادی جهان و توسعه ی پایدار هستند محسوب می شوند. گردشگری دارای گونه های متنوعی است و یکی از این نوع گونه ها، گردشگری روستایی می باشد که موجب توسعه ی پایدار جوامع محلی در نواحی روستایی می شود و به عنوان وسیله ای برای توسعه ی اقتصادی- اجتماعی مشاغل نوین در مناطق روستایی در نظر گرفته شده است. تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که گردشگری روستایی موتور محرکه ی اصلی در زمینه ی بهبود و توسعه ی اقتصادی روستاها است که با ایجاد فرصتهای فراوان موجب تغییر و تنوع در اقتصاد محلی شده و همچنین مشاغل مولدی را بر اساس پتانسیل های موجود در روستا فراهم می آورد که افزایش سطح رفاه و درآمد و استانداردهای زندگی و امنیت را در روستا در پی خواهد داشت. بر همین اساس می توان یکی از بهترین گزینه های نجات روستایی از مسائل و مشکلات اقتصادی- اجتماعی و زیست محیطی و رسیدن به عدالت اجتماعی را در توجه هر چه بیشتر مسئولان و مردم به توسعه و رونق گردشگری روستایی جستجو نمود. روش تحقیق این پژوهش توصیفی-تحلیلی و از نوع کاربردی می باشد. پژوهش 50)نفر) از اهالی روستای فش به همراه کارشناسان و دهیار بوده است و تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS محاسبه شد نتایج پژوهش حاکی از تاثیر توسعه ی گردشگری روستایی بر توسعهی اقتصادی و اشتغال روستائیان، روستای فش است.

کلیدواژه ها

گردشگری روستایی، اقتصاد و اشتغال روستایی، فش.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.