واکاوی کیفی توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی مورد: روستای شهرک بهشتی، شهرستان گنبدکاووس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی چشم انداز توسعه پایدار روستایی ایران
  • کد COI اختصاصی: IAGRP02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 753
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عقیل خالقی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تبریز، تبریز،ایران

محمد ولائی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تبریز، تبریز،ایران

چکیده

تحقیق حاضر بهصورت موردی به بررسی توسعه اشتغال روستایی در روستای شهرک بهشتی در دهستان باغلیماراما در این شهرستان پرداخته است. پژوهش حاضر از نوع کیفی است و با بهره گیری از روش تحقیق مطالعه موردی، به واکاوی کیفی توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی پرداخته است. در مراحل مختلف این تحقیق، برای جمع آوری داده ها از تکنیکهای روش مشارکتی شامل مشاهده، مصاحبه، بحث گروهی و یادداشتهای میدانی (با استفاده از تشکیل هسته های مشارکتی بهصورت جلسات متعدد) استفاده شده است. تحقیق حاضر از 5 گام تشکیل شده است که در کنار جنبه توصیفی، در قسمت تحلیلی با عنایت به تکنیکهای تحلیلی، به فراخور بحث موردنظر، به تحلیل اهداف مطرح شده پرداخته شده است. بررسی قابلیتهای روستای شهرک بهشتی نشان میدهد که درمجموع 4 فعالیت در طول برنامه ششم توسعه قابلیت اجرایی در این روستا را دارد که در سه گروه کشاورزی، صنعتی و خدماتی قرار دارند. نتایج بیانگر این است که این روستا در حوزه فراوری محصولات باغی و زراعی با میانگین تولید 6 تن گندم و جو با سرمایهگذاری کل حدود 6 میلیارد تومان و با اشتغال زایی 30 نفر؛ در طرح پرورش ماهی با سرمایه گذاری کل 500 میلیارد و درامد سالیانه 1300 میلیون تومان و با ایجاد اشتغال مستقیم 4 نفر و 8 نفر غیرمستقیم و در طرح پرورش گوسفند رومانوف با خوراک جلبک به ارزش 3 میلیارد تومان با اشتغال مستقیم 5 نفر عادی و یک نفر دامپزشک دارای قابلیت و پتانسیل است.

کلیدواژه ها

توسعه اقتصادی، اقتصاد روستا، اشتغالزایی روستایی، گنبدکاووس.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.