پراکنش فضایی روستاهای کوچک و چالش های آن مورد: استان گلستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی چشم انداز توسعه پایدار روستایی ایران
  • کد COI اختصاصی: IAGRP02_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایوب بدراق نژاد

عضو هیئت علمی، گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

بهنام عطا

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

محبوب بابایی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

نحوه پراکنش و ساختار مکانی سکونتگاه های روستایی درواقع نمود عینی و عملکرد روندهای طبیعی اکولوژیک واجتماعی- اقتصادی ا ست. این پژوهش با هدف برر سی پراکنش فضایی رو ستاهای کوچک و پراکنده در ا ستان گل ستان پرداخته، روش پژوهش حاضراز نوع توصیفی- تحلیلی و از لحاظ هدف کاربردی است. روش گردآوری اطلاعات بصورت کتابخانه ای و میدانی بوده و برای تحلیل اطلاعات از نرم افزار Arc Gis بهره گرفته شده، نتایج گویایی این مطلب است که در سطح استان گلستان 1052 روستا میباشد که از این تعداد 80 روستادارای جمعیت کمتر از 100 نفر دارند که بیشتر آنها در نیمه جنوبی و جنگلی استان قرار دارند، موقعیت طبیعی و قرارگیری، مهاجرت به دلایل شغلی، ازدواج، کار و ... از علل کمی تعداد جمعیت این روستاها می باشند، با توجه به بررسی میدانی یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان کلاله، قره ترناوه نشان میدهد جمعیت اندک روستا و پایین بودن کیفیت زندگی، پایین بودن کیفیت مساکن روستایی، فاصله دور روستا از شهر، عدم وجود راه د سترسی منا سب، باعث شده این رو ستا با مشکلات فراوانی در زمینه آموز شی، بهدا شتی و درمانی، خدماتی و ... روبرو شود که مصاحبه های علمی نشان دهنده ی این مسائل بوده ا ست. در ادامه با توجه به مطالعات و نتایج مصاحبات پیشنهاداتی مختص با روستای قره ترناوه بدین شرح ارائه شد: ایجاد صنایع مرتبط با دام در روستا و افزایش خدمات رسانی و تجهیز روستا، مورد دوم انتقال اهالی روستا به نزدیکترین روستا به جهت دسترسی به خدمات و امکانات میباشد.

کلیدواژه ها

پراکنش فضایی، روستاهای کوچک، ساختار مکانی، استان گلستان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.