بررسی تجارب جهانی تنوع تولید در نواحی روستایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی چشم انداز توسعه پایدار روستایی ایران
  • کد COI اختصاصی: IAGRP02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتوسا بختیاری

کادر علمی موسسه پژوهشهای برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی

الهام باریکانی

عضو هیئت علمی موسسه پژوهشهای برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی

چکیده

تاثیر کشاورزی بر جوامع، اقتصاد و محیط زیست روستایی و به طور کلی جایگاه آن در اقتصاد در حال تغییر است. افزایش جمعیت جهان و بالا رفتن قیمت محصولات کشاورزی گویای اهمیت امنیت غذایی و بخش کشاورزی در آینده میباشد. پاسخ منطقی به این تغییرات اقتصادی این است که افرادی که در مزارع مشغول به کار هستند برای افزایش درآمد خانوار از منابعی به غیر از تولیدات کشاورزی استفاده نمایند. تنوع در کشاورزی چشم انداز گستردهای برای بهبود کارآیی اقتصادی در بسیاری از فعالیتهای مزرعه و به نوبه خود کاهش وابستگی آنها در تولید محصولات کشاورزی با استفاده از ابزارهای مالی حمایتی دولت است. درهمه کشورها و با توجه به تعاریفی که از تنوع دارند هدف اصلی تنوع فعالیت، ایجاد ثبات دردرآمد مزرعه و بهبود ارتباطات مزرعه با فعالیتهای اقتصادی مختلف است. در این مطالعه با بررسی تجارب کشورهای مختلف جهان به شیوه کتابخانه ای در خصوص تنوع در تولید روستایی، مشخص گردید که با وجود پیشینه ناهمگن کشورهای مورد مطالعه در این پژوهش، سیاستها و روشهای اتخاذ شده آنها در خصوص تنوع کشت به طور عام منجر به رشد اقتصادی، امنیت غذایی و کاهش فقر گردیده است. نتایج حاصل از مطالعه نشان دهنده رابطه تقویت کننده میان توسعه کشاورزی و سایر بخشهای اقتصاد است. در مراحل اولیه توسعه، کشاورزی نقش حمایتی برای رشد اقتصادی دارد وپس از آن این بخش به رشد سریع اقتصادی کمک کرده است. با استفاده از این نتایج میتوان مجموعه جدیدی از سیاستهای خلاقانه و راهبردهای لازم برای توسعه اقتصادی پایدار، حفاظت از محیط زیست و کاهش فقر نواحی روستایی را تدارک دید.

کلیدواژه ها

تجارب، جهانی، تنوع، تولید، روستایی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.