مقایسه اثرات صمغ عربی خالص و سنتی بر عمر انبارمانی میوه توت فرنگی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی کشت ارگانیک و ازدیاد گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: OCPG03_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره فلاح طلوتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، خوزستان

مختار حیدری

دانشیار گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، خوزستان

محمدرضا صالحی سلمی

استادیار گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، خوزستان

چکیده

امروزه با توجه به مخاطرات ناشی از کاربرد مواد شیمیایی بر سلامت مصرف کننده و محیط زیست، استفاده ازترکیبات سالم در تیمارهای پس از برداشت محصولات باغبانی اهمیت یافته است. صمغ عربی یکی از ترکیبات سالم برایمصرف کننده است که به عنوان پوشش دهنده میوه ها و سبزی ها استفاده می شود. با وجود دو نوع صمغ خالص و طبیعیبدون فرآوری، اثرات این دو نوع صمغ بر کیفیت پس از برداشت محصولات باغبانی مورد مقایسه قرار نگرفته است. آزمایشحاضر در گروه باغبانی دانشگاه علومکشاورزی و منابعطبیعی خوزستان با هدف مقایسه غلظت های 0 ، 5 / 1 و 3 درصد صمغعربی خالص و صمغ عربی سنتی بر کیفیت انبارمانی میوه توت فرنگی رقم کاماروزا در سه مرحله زمانی 5 ، 10 و 15 روزانجام شد. نتایج نشان داد برهمکنش اثر صمغ عربی و زمان انبارمانی تنها بر کل مواد جامد محلول و فنل کل معنی دار بود.تیمار زمان انبارمانی بر شاخص های مواد جامد محلول، اسیدیته، شاخص طعم، ویتامین ث، شاخص آنتوسیانین و شاخصمواد ایجادکننده رنگ قهوه ای، فنل کل و سفتی میوه معنی دار بود ولی اثر صمغ عربی تنها بر فنل کل و مواد جامد محلولمعنی دار بود و بر سایر شاخص ها اثر معنی داری نداشت. نتایج آزمایش حاضر نشان داد اثر صمغ عربی خالص یا صمغ عربیسنتی بدون فرآوری بر کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی تفاوت معنی داری نداشت. پیشنهاد می گردد در آزمایش هایبعدی اثر صمغ عربی خالص و سنتی بر کیفیت پس از برداشت سایر محصولات باغبانی نیز مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

میوه های ریز، کیفیت پس از برداشت، پوشش دهی، پلی ساکارید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.