بررسی اثر اسانس بادرنجبویه بر رشد رویشی Botrytis cinerea ، قارچ عامل کپک خاکستری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی کشت ارگانیک و ازدیاد گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: OCPG03_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام هدایتی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، موسسه آموزش عالی آفاق

مسعود ابرین بنا

استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

امیر رحیمی

استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

چکیده

در سالهای اخیر، استفاده از ترکیبات طبیعی گیاهان با ویژگی ضدقارچی، ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانیدر کنترل ضایعات پس از برداشت محصولات باغی به ویژه کنترل پوسیدگی آنها مورد توجه قرار گرفتهاست. در این مطالعه، اسانس بادرنجبویه (Melissa officinalis) با دستگاه کلونجر استخراج شد و تاثیراسانس روی رشد رویشی قارچ Botrytis cinerea در شرایط درون شیشه ای در غلظت های 200 تا 800میکرولیتر بر لیتر بررسی شد. اسانس بادرنجبویه در تمامی غلظت ها درصدی از بازدارندگی روی رشدمیسلیومی قارچ از خود نشان داد. بیشترین بازداری در غلظت 800 مشاهده شد که اسانس در این غلظت بهطور کامل از رشد میسلیوم های قارچی جلوگیری کرد. بنابراین اسانس بادرنجبویه دارای این پتانسیل استکه به عنوان جایگزین مناسبی برای قارچ کش ها در کنترل پوسیدگی پس از برداشت ناشی از B. cinerea مورداستفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

بیماری پس از برداشت، اثر ضدقارچ، Melissa officinalis

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.