ارایه مدل کمینه سلول عضله بطنی با رویکرد شبیه سازی نوسان های ولتاژ پاتولوژیکی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: بیست و چهارمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی مهندسی‌ زیست پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME24_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحجت سبزپوشان

استادیار، گروه مهندسی پزشکی، دانشکده برق، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

محمدرضا حاجی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی پزشکی، دانشکده برق، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

آزاده قجرجزی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی پزشکی، دانشکده برق، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

چکیده

بیماریهای قلبی موجب بروز پتانسیل عمل (AP) غیرطبیعی در سلولهای قلبی میشود. بنابراین مدل سازی این سلولها ابزار مناسبی برای مطالعه آریتمی های قلبی میباشد. برای مدلسازی AP سلول بطنی نیاز به مدلی است که در عین سادگی بتواند ویژگیهای طبیعی و درصورت نیاز رفتارهای غیرطبیعی سلول را شبیهسازی کند. اغلب مدلهایی که تاکنون برای بازتولید این ویژگیها ارایه شدهاند، پیچیدگی و بار محاسباتی بالایی دارند، از اینرو استفاده از مدلهای کمینه میتواند بسیار مفید باشد. سازش بین تعداد متغیر حالت و دقت شبیه سازی مهمترین چالش برای مدلهای کمینه است. اگرچه برای توصیف ویژگیهای مدل مانند تحریک پذیری و یا ایجاد برخی از رفتارهای غیرطبیعی مانند نوسان، دو متغیر حالت میتواند کافی باشد، اما برای تطابق بیشتر مدل با واقعیت های الکتروفیزیولوژیکی، در این تحقیق مدلی با سه متغیرحالت ارایه شده است. نتایج این تحقیق نشان میدهد که اضافه کردن متغیر حالت سوم بدون آنکه تعداد پارامترهای مدل را چندان افزایش دهد، میتواند مورفولوژی AP را بهبود بخشد. همچنین میتواند رفتار غیرطبیعی نوسان های ولتاژ پاتولوژیکی یعنی پسدپلاریزاسیون زودهنگام (EAD) و پس دپلاریزاسیون تاخیری (DAD) را نیز شبیه سازی کند. در این تحقیق رفتارهای غیرطبیعی سلول بطنی با استفاده از تحلیل فضای فاز و نموداردوشاخگی توجیه گردیده است

کلیدواژه ها

پس دپلاریزاسیون تاخیری، پس دپلاریزاسیون زودهنگام، سلول بطنی، مدل کمینه، نمودار دوشاخگی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.