تاثیر رایحه درمانی با اسانس پرتقال بر اضطراب بیماران مبتلا به شکستگی اندام بستری در بخش اورژانس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی دانشجویی گیاهان دارویی و طب مکمل
  • کد COI اختصاصی: HCMED01_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسمن پوراندیش

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اراک ایران

فاطمه مهرابی

مربی کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی گروه داخلی جراحی دانشکده پرستاری اراک، دانشگاه علوم پزشکی اراک ایران

داوود حکمت پو

مربی کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری اراک، دانشگاه علوم پزشکی اراک ایران

چکیده

زمینه وهدف: اضطراب تجربه عاطفی واحساس ناخوشایندی هستند که همراه با آسیب بافتی بالقوه یا حقیقی رخ می دهد. رایحه درمانی بااسانس پرتقال تاکنون احساسات ناخوشایند بیماران دارای شکستگی اندام بررسی نشده است. لذا این پژوهش با هدف بررسی تاثیر رایحه درمانی با اسانس پرتقال بر اضطراب بیماران مبتلا به شکستگی اندام بستری در بخش اورژانس انجام شد. مواد و روش ها: ابتدا در بخش اورژانس بیمارستان ولیعصر (عج) تعداد 60 بیمار به روش مبتنی بر هدف انتخاب و سپس به روش بلوکی به دو گروه 30 نفری مداخله و کنترل اختصاص داده شد. این پژوهش در یک شیفت کاری (صبح یا عصر) انجام شد. بدین صورت که 4 قطره از اسانس پرتقال بر روی پد ریخته می شد. و آن را با سنجاق پلاستیکی که خطری برای بیمار نداشته باشد به یقه بیمار وصل شد، بطوری که فاصله آن با سر بیمار بیش از 20 سانتی متر نبود. بررسی بیمار از نظر اضطراب بیمار در ابتدا و انتهای مداخله با پرسشنامه اختصاصی اشپیل برگر (اضطراب لحظه ای) State Anxiety سنجیده شد. داده های مطالعه با نرم افزار spss21 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج: 40 نفر 66.7% مرد و 20 نفر 33.3% زن بودند. میانگین سنی شرکت کنندگان 37.93±18.19 سال بود. بیشترین شکستگی مربوط به کتف با 11 نفر 18.3% بود. در مورد اضطراب نتایج حاصل با آزمون دقیق فیشر تفسیر شد که نشان داد اضطراب در گروه آزمون بطور معناداری 0/0001 کاهش یافته است. نتیجه گیری: رایحه درمانی با اسانس پرتقال باعث کاهش اضطراب در بیماران شکستگی اندام می شود. می توان از رایحه درمانی با اسانس پرتقال به عنوان طب مکمل در این بیماران استفاده شود ودر جهت کاهش اضطراب بیماران قدم برداشت.

کلیدواژه ها

رایحه درمانی، پرتقال، شکستگی، درد و اضطراب، اورژانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.