بررسی تاثیر گیاهان دارویی بر زردی نوزادان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی دانشجویی گیاهان دارویی و طب مکمل
  • کد COI اختصاصی: HCMED01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین اسدی سامانی

دانشجوی کارشناسی پرستاری کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ایران

فاطمه قبادی

دانشجوی کارشناسی پرستاری کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ایران

عمران زارعی

دانشجوی کارشناسی پرستاری کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ایران

پوریا رون

دانشجوی کارشناسی پرستاری کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ایران

چکیده

زمینه و هدف: زردی یکی از بیماری های شایع نوزادان می باشد که از گذشته با روش های مختلف گیاهی و غذایی درمان شده است ولی همچنان درمان مشخص و ثابتی از گیاه درمانی در زردی نوزادن در دسترس نیست. هدف از این مطالعه موردی و نظام من شناسایی و معرفی جامعی از راهکارهای درمانی زردی نوزادان به کمک گیاهان دارویی می باشد. مواد و روش ها: برای انجام این مطالعه مروری کلید واژگان jaundice یا icterus و medicinal plants و phytotherapy در پایگاه های اطلاعاتی Google scholar , SID scopus, PubMed,ISI بین سال های 2000 تا 2017 جستجو شدند. در این مطالعه انواع مختلف راهکارهای درمانی با گیاهان دارویی و اثرگذاری آن ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: مطالعات نشان می دهد استفاده از گیاهان دارویی شیر خشت، ترنجبین، شستن بدن نوزاد با عرق کاسنی و حمام درمانی با عصاره گل بنفشه و گل ختمی به همراه فتوتراپی درمان زردی را بسیار سریع تر کرده است همچنین مصرف عصاره گیاه عناب با افزایش تعداد دفعات مدفوع و ادرار نوزاد باعث دفع بیلی روبین شده است. در مطالعات ترکیب چند گیاه مثل ترنجبین و شیر خشت تاثیر فراوانی بر تسریع درمان داشته است و استفاده شیر خشت توسط مادر نوزاد نیز در کاهش بیلی روبین نوزاد موثر بوده البته در نوزادانی که مستقیما این گیاه را مصرف می کنند این کاهش بیشتر بوده است نتیجه گیری: استفاده از گیاهان دارویی تاثیر مثبتی بر تسریع و سهولت درمان داشته است اما نمی توان از آن به عنوان درمان مستقل استفاده کرد و باید به عنوان طبی مکمل در درمان زردی به کار برد. با وجود این که گیاهان دارویی عوارض کمتری نسبت به داروهای شیمیایی دارند، اما استفاده خود سرانه این داروها زیان بار بوده و حتما باید زیر نظر پزشک مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

گیاهان دارویی، زردی، ایکتر، نوزادان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.