چالش ها و فرصت های رسانه های نوین در نظام برنامه ریزی درسی تمدن نوین اسلامی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علمی پژوهشی مناسبات علوم انسانی و تمدن اسلامی
  • کد COI اختصاصی: RHIC01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 375
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سولماز نورآبادی

استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه شاهد

علی جلال زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی درسی دانشگاه شاهد تهران

چکیده

نظام برنامه ریزی درسی در برگیرنده موضوعاتی چون برنامه های درسی (مثل کتاب و...)، روش های تدریس، ارزشیابی برنامه های درسی و تحصیلی ، تدوین محتوا و فناوریهای آموزشی و فعالیت های فوق برنامه و منابع آموزشی یا ( منابع آموزشی غیر رسمی ) مجلات ، رسانه های شنیداری و دیداری (مجلات ، فیلم ، سی دی و دی وی دی و ...) می شود . حال با توجه به اینکه جوامع غربی با تغییر روز افزون به سمت جامعه الکترونیک و استفاده از رسانه های نوین الکترونیکی و مجازی در حرکت هستند و استفاده و به روز بودن در این سطح در تمدن نوین اسلامی درامرتعلیم وتربیت بسیار حائز اهمیت است.لذا نظام برنامه ریزی درسی ما نیازمند یک بازنگری جدی درحوزه نرم افزار و سخت افزار و تکنولوژی های جدید می باشد تا در تمدن نوین اسلامی نه تنها دچار عقب ماندگی نشویم بلکه پیشاپیش جوامع غربی، با بکارگیری ازاین ابزارها ازتاثیرگذاری بیشتری بهره بگیریم.رسانه های نوین هم فرصت و هم آسیب و چالش محسوب می شوند همانطور که افراد از این فضا وامکانات در امر ارتباطات استفاده می کنند ما هم با استفاده از این رسانه های نوین هم در هزینه و هم در وقت و هم درآموزش نحوه و کاربردهای بهتر این فضاهای رسانه ای وهم در کم کردن فاصله یادگیرنده و آموزش دهنده و هم در ایجاد امکانقابل دسترس بودن محتوا و آموزش دهنده در تمام نقاط ودرهرزمان و مزایا های زیست محیطی و ...که از از مزایای استفاده این رسانه های نوین الکترونیکی ومجازی درنظام برنامه ریزی درسی است بهره بگیریم. اما در نظام برنامه ریزی درسی نوین اسلامی هنوز فرصت ها و چالش های آن نهادینه و فرهنگ سازی نشده است.برای انجام این مطالعه از طریق استنادی به بررسی مبانی نظری و ادبیات پژوهشی موجود در موضوع این مقاله پرداخته شده است. در مقاله حاضر بر آنیم که به بررسی تحلیلی نقش رسانه های نوین الکترونیکی و مجازی در نظام برنامه ریزی درسی پرداخته و فرصت ها و چالش های آن را در تمدن نوین اسلامی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم .

کلیدواژه ها

رسانه های نوین، فناوری اطلاعات وارتباطات، چالش، فرصت، مدارس، هوشمند، برنامه ریزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.