تاثیر آرماتور برروی مقاومت دیوار با مصالح بنایی تحت اثر بارگذاری جانبی با استفاده از نرم افزار آباکوس

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار در علوم معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: BTCONF03_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 741
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر فرزام

کارشناسی ارشد مهندسی عمران سازه.دانشگاه آزاداسلامی. خوزستان.دزفول

اکرم شیخ زاده

کارشناس مهندسی معماری.دانشگاه آزا د اسلامی .خوزستان.دزفول

اکبر حسنی پور

استادیار گروه مهندسی عمران ، دانشگاه صنعتی جندی شاپور ، خوزستان ، دزفول

چکیده

بررسی آمار مرگ و میر و انهدام ساختمانها گواه بر این این است که بیشتر خسارات متوجه خانه های ساخته شده از مصالح بنایی میباشد. با توجه به توان لرزهخیزی بالای کشورمان، ارائه راهکارهایی برای مقاوم سازی این گونه ساختمانها الزامی است.در این مطالعه با مدلسازی 19 مدل دیوار با مصالح بنایی در نرم افزار اجزاء محدود ABAQUS ، به بررسی انواع خرابی دیوار با مصالح بنایی، تاثیرات وجود آرماتورهای قائم، کلاف افقی و قائم و وجود بازشو، بر مقاومت، سختی، شکل پذیری، ترکخوردگی و انرژی تلف شده دیوار، تحت اثر بار جانبی پرداخته شده است.نتایج این مطالعه حاکی از آن است که خرابی در دیوارهای با نسبت ارتفاع به طول واحد، کوچکتر از واحد و بزرگتر از واحد به ترتیب بصورت قطری، برشی- لغزشی و گهواره ای میباشد. استفاده از میلگرد قائم و یا کلاف افقی و قائم، باعث پراکندگی ترکها در ناحیه پلاستیک و افزایش انرژی تلف شده کل میشود. ضمنا0 مقاومت و سختی دیوار با کلاف، در هر دو ناحیه خطی و غیرخطی افزایش اما در دیوار با میلگرد قائم، در ناحیه خطی افزایش و در ناحیه غیرخطی بدلیل کمانش میلگردها کاهش مییابد. وجود بازشو در دیوار نیز باعث افت شدید مقاومت و سختی دیوار شده و کل دیوار را وارد فاز پلاستیک و خرابی میکند.

کلیدواژه ها

دیوارهای بنایی مصالح بنایی بار جانبی، ABAQUS .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.