امکان کسب و کار جدید در عرصه لباس سنتی بلوچ با رویکردی نو

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی مدیریت، اخلاق و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: MEBCONF01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 627
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه پورحیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته طراحی طراحی پارچه ولباس،گروه هنر،موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران.

عباس ثابت

عضوهیئت علمی گروه مدیریت، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران.

چکیده

پوشاک مردم ایران نوعا یکی از اسناد هویت ملی آنان به شمار می رود. بلوچ ها به عنوان یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین اقوام ایرانی، دارای پوشاک مخصوص به خود هستند که نوعا ملاک تمایز آنها از دیگر گروه ها و طوایف ایرانی فراهم است. با توجه به ارتباط تنگاتنگ پوشاک محلی و کسب و کار و بنا به اهمیت پوشش سنتی در بین بلوچ ها، مساله پژوهش حاضر مورد بررسی امکان کسب و کار جدید در عرصه لباس سنتی بلوچ با رویکردی نو می باشد. در شرایط فعلی که بیکاری از مشکلات اساسی جامعه می باشد و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی بسیاری بدنبال دارد، راه اندازی و توسعه کسب وکار خانگی راهکاری کم هزینه و پر بازده است. مشاغل خانگی علاوه بر درآمدزایی برای اقشار گوناگون، سهمی نیز درافزایش تولید ناخالص داخلی دارد. به همین دلیل مورد توجه و حمایت مراجع سیاست گذاری می باشد. پر واضح است زنان بعنوان نیمی از جمعیت کشور، می توانند نقشی بسزا در رونق اقتصادی داشته باشند. مخصوصا اگر زمینه های اشتغال آن ها در خانه فراهم گردد، فرصتی است تا با بهره گیری از محیط امن خانه کسب درآمد داشته باشند.سوزن دوزی های سنتی بخشی از صنایع دستی است که قدمتی طولانی دارد و غالبا از گذشته در خانه توسط بانوان انجام می شده است. این هنر ظرفیت آن را دارد تا بعنوان زمینه ای برای ایجاد کسبوکار خانگی توسط زنان مطرح شود. این مقاله بر آن است تا با تکیه بر مطالعات کتابخانه ای، سوزن دوزی سنتی منطقه بلوچستان را به عنوان فرصتی برای رونق کسب وکار خانگی معرفی کند تا با تکیه بر این هنر صنعت، برای خانوارهای استان سیستان و بلوچستان درآمدزا باشد و به بهبود معیشت آن ها کمک کند –

کلیدواژه ها

لباس سنتی ، کسب و کار جدید ،کسب وکار خانگی، سوزن دوزی بلوچستان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.