بررسی اثر هیدروژن در مقاومت فولاد با استفاده از مکانیزم رشد سریع ترک
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE11_394
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 668
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه دانشگاه تبریز
دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تبریز
چکیده
با توجه به مشکلات سوختهای فسیلی، بشر نیاز به سوختی تجدیدپذیر و تمیز دارد. دراینبین استفاده از گاز هیدروژن به عنوان سوخت مزایایی ازجمله عدم ایجاد آلودگی و تجدید پذیر بودن را دارا میباشد. اما وجود هیدروژن در فلزاتی مانند فولاد باعث تنزل خواص مکانیکی آنها میشود. این پدیده تحت عنوان تردی هیدروژنی شناخته میشود. مکانیزمهای مختلفی برای این پدیده ارائه شده است، اما این مکانیزمها نتوانسته اند پیش بینی مناسبی از تردشکنی فولاد پر مقاومت در حضور هیدروژن ارائه دهند. بنابراین هدف در این تحقیق استفاده از مکانیزمی است که پیشبینی درستی از شکست ترد فولاد ارائه دهد. بدین منظور از مکانیزم شکست دینامیکی که اخیرا ارائه شده، استفاده میشود. این مکانیزم به صورت دینامیکی بحث شکست را در حضور مقادیر مختلف هیدروژن بررسی میکند. جهت استفاده از این مکانیزم یک مدل دو بعدی براساس شرایط آزمایش تجربی ایجاد و تحلیل میشود. نتایج به دست آمده از تحلیل عددی با نتایج آزمایش تجربی انطباق داشته و مکانیزم مورد استفاده پیشبینی مناسبی از عملکرد فولاد در حضور مقادیر مختلف هیدروژن ارائه میدهد.کلیدواژه ها
تردی هیدروژنی، شکست ترد، مکانیزمهای خرابیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.