تصفیه فاضلاب پالایشگاه نفت تهران با استفاده از سیستم تالاب مصنوعی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE11_273
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 924
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین مظفری

بخش مهندسی راه، ساختمان و محیط زیست، دانشکده مهندسی، دانشگاه شیراز

احسان شفیع پور

دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

سیداحمد میرباقری

دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

غلامرضا رخشنده رو

بخش مهندسی راه، ساختمان و محیط زیست، دانشکده مهندسی، دانشگاه شیراز

Scott Wallaco

Naturally Wallace Consulting, P.O. Box ۳۷, Stillwater MN ۵۵۰۸۲ United States

چکیده

تصفیه آب های بکارگرفته شده در پالایشگاه های نفت از طریق روش های موثر و مقرون به صرفه، موضوعی رقابتی در بین پالایشگاه های بزرگ نفتی محسوب میشود. در این تحقیق امکان حذف هیدروکربن فنول و فلزات آهن و منگنز از فاضلاب پالایشگاه نفت تهران از واحد خروجی DAF (واحد جداساز آب و روغن)بصورت آزمایشگاهی بررسی شد. در آزمایشات مربوطه، فاضلاب پس از عبور از یک واحد پیش تصفیه بصورت تالاب مصنوعی با جریان افقی، وارد سیستم تالاب مصنوعی ساخته شده با جریان قائم از بالا به پائین شد. این پایلوت با جریان قائم شامل یک لوله (PVC ) قائم به قطر 10 سانتی متر و ارتفاع 70 سانتی متر بوده که تا ارتفاع 60 سانتیمتری با خاک سیلیسی که دانه بندی قطر آن بین 6 / 0 تا 75 میلی متراست، به عنوان بستر سیستم تالاب مصنوعی پر شده است. همچنین گیاهی از خانواده نی با نام علمی Cyperus Alternifolius به عنوان گیاه تالاب بر روی این خاک، کاشته شد. درون خاک، یک لوله هوادهی با قطر 3 سانتی متر تعبیه گردیده که بر روی سطح آن 200 روزنه به قطر 1 میلی متر وجود داشت. جریان فاضلاب با زمان ماند 3 ساعت پس از عبور از واحد پیش تصفیه (تالاب مصنوعی با جریان افقی)، بصورت جریان قائم و ضربانی وارد سیستم تالاب مصنوعی بصورت جریان قائم شد. استفاده از سیستم تالاب مصنوعی با جریان قائم به ترتیب منجر به حذف 85 و 93 درصدی فلزات آهن و منگنز و همچنین 41 درصد حذف هیدروکربن فنول شد. بنظر میرسد جریان ضربانی فاضلاب تاثیر مثبتی در امر تصفیه هوازی باکتری های موجود در ریزوم گیاه و خاک تورب داخل سیستم داشته بگونه ای که اکسیداسیون و ترسیب خیلی آهسته تر منگنز نسبت به آهن در این سیستم برعکس شده است.

کلیدواژه ها

تالاب مصنوعی، تصفیه پساب پالایشگاه نفت، تصفیه هیدروکربن، تصفیه فلزات پساب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.