تحلیل قابلیت اطمینان پارامترهای مقاومتی خاک بر پایداری گود در روش میخ کوبی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE11_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 563
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر شابختی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

سعید غفارپورجهرمی

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

پرستو تاجیک

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژئوتکنیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

چکیده

امروزه، به طور گسترده برای پایدارسازی گودهای شهری با یک الی دو طبقه زیرزمین، از دیوار میخکوبی شده استفاده میشود. از طرفی عدم قطعیتهای پارامترهای مقاومت خاک تاثیر بسزایی در ارزیابی گود دارد و تحلیل قابلیت اطمینان، روشی برای تعیین آن میباشد . در این مقاله، به بررسی سه مود خرابی دیوار میخ کوبی شده شامل مود گسیختگی کلی، مود بیرون کشیدگی میخ و مود کششی میخ ها پرداخته میشود. برای تحلیل قابلیت اطمینان از روش اولین مرتبه قابلیت اطمینان))FORM استفاده شده است و برای مطالعه موردی، از داده های دیوار میخکوبی شده به عمق 6/8 متر در گودی در منطقه دروس شهر تهران استفاده شده است. بعلاوه بررسی میزان تاثیر همبستگی پارامترهای خاک بر شاخص قابلیت اطمینان از موارد مورد مطالعه در این تحقیق بوده است و با آنالیز حساسیت، میزان اهمیت متغیرها در شاخص قابلیت اطمینان مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان می دهد، همبستگی بین پارامترهای مقاومتی خاک تاثیر چندانی بر مود بیرون کشیدگی ندارد در صورتی که بر مود گسیختگی کلی و مود کشش میخ ها تاثیر قابل مالحظه ای دارند و باید در تحلیل ها در نظر گرفته شوند.

کلیدواژه ها

قابلیت اطمینان، شبیه سازی مونت کارلو، دیوار میخکوبی، گودبرداری، همبستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.