تبیین پدیده تداوم نامنظم بهره گیری از سیستم های اطلاعات کسب و کار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوفصلنامه کاوش های مدیریت بازرگانی، دوره: 5، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_BAR-5-10_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک سهرابی

استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

مهدی شامی زنجانی

استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

شعبان الهی

دانشیار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس

محمدحسین شرکت

دانشجوی دکتری مدیریت سیستم ها، دانشگاه تهران

چکیده

بررسی مطالعات پیشین در زمینه­ی مراحل مختلف چرخه عمر سیستم­های اطلاعاتی کسب و کار موید آن است که تاکنون مطالعات معدودی با محوریت مسائل پس از استقرار این گروه از سیستم­ها انجام پذیرفته است. در میان موضوعات پس از استقرار، مساله­ی بهره­گیری نامنظم، پایان یافتن استفاده و کنار نهاده شدن سیستم­ها پیش از پایان چرخه­ی عمر طبیعی و جنبه­هایی که به وقوع آن منجر می­شود، به عنوان موضوعی مهم تلقی می­شود که کمتر مورد توجه محققین واقع شده است. شاید یکی از دلایل کم توجهی به این مساله را بتوان ناشی از استیلای مساله­ی پذیرش و استقرار سیستم در سازمان­ها دانست که هم­زمان با شدت یافتن نگرش­های مکانیزه سازی در دهه­های اخیر، عمده توجه محققین را به مسائل این بخش از چرخه­ی عمر هدایت کرده است. پرداختن به موضوع یاد شده ازجنبه­هایی همچون  اهمیت و جایگاه آن از منظر رضایت ذی­نفعان سیستم­، کمک به تداوم استفاده از سیستم در سازمان­ها، طراحی و تامین سیستم­هایی با طول دوره­ی عمر بالاتر و افزایش سطح کارایی و عملکرد سازمان­ها مساله­ای مهم و درخور توجه و بررسی است. بر این اساس در این مطالعه تلاش شده است تا با استفاده از رویکرد نظریه داده بنیاد ضمن شناخت عوامل موثر بر تداوم نامنظم استفاده از سیستم­های اطلاعاتی در سازمان­ها، مدل­ پارادایمی مساله­ی مورد اشاره استخراج شود.

کلیدواژه ها

سیستم های اطلاعاتی کسب و کار, تداوم نامنظم, عدم تداوم استفاده, کنارگذاری سیستم, نظریه داده بنیاد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.