شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی با رویکرد AHP فازی (مطالعه موردی: سازمان امور مالیاتی استان فارس)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مدیریت صنعتی و مهندسی صنایع با تاکید بر پارادایم های منطقه ای و جهانی
  • کد COI اختصاصی: IMIE04_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید نوروزی مطلق

دانش اموخته کارشناسی ارشد رشته مدیریت صنعتی موسسه آموزش عالی زند

یاسر امیری

کتری مدیریت سیستم دانشگاه شیراز و مدرس مدعو موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی زند شیراز

پیام فرهادی

چکیده

مطالعه حاضر در سال 1397 با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی در اداره کل مالیاتی فارس می باشد. جامعه ی آماری این پژوهش را کلیه ی کارکنان اداره کل امور مالیاتی فارس تشکیل می دهند که تعداد آنها برابر با 400 نفر می باشد؛ از این بین 200 نفر به شیوه ی نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه یآماری انتخاب شدند. همچنین جهت اولویت بندی عوامل شناسایی شده از نظرات 10 نفر از آنها استفاده گردید. با استفاده از پرسشنامه ی باز، 12 عامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی شناسایی گردید؛ که بر اساس تکنیک توزیع جمله ای، از بین آنها، 12 عامل مهم تر انتخاب شدند. در ادامه با استفاده از تکنیک تحلیل اکتشافی، 12 شاخص منتخب در 3 دسته کلی عوامل سازمانی (دارای 5 زیرمعیار)، رضایت شغلی (دارای 4 زیرمعیار) و عوامل فردی (دارای 3 زیرمعیار) دسته بندی شدند و در پایان نیز با استفاده از تکنیک فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی توسعه یافته ی چانگ، عوامل شناسایی شده، اولویت بندی شدند. بر این اساس، رضایت از حقوق، پاداش و مزایا، رضایت از طبیعت کار و ضوابط و شرایط آن، رضایت از شرایط ارتقاء، توانمندسازی، تعهد سازمانی، تسهیم دانش، فرهنگ سازمانی، جو سازمانی، عدالت سازمانی، رضایت از ارتباطات و همکاران، ساختار سازمانی و سبک مدیریت، به ترتیب رتبه های 7 تا 12 را به خود اختصاص دادند.

کلیدواژه ها

اولویت بندی، بهره وری نیروی انسانی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی، سازمان امور مالیاتی استان فارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.