بررسی تحلیل نیاز در فرآیند مهندسی سیستم فناوری های نیازمحور در بستر چرخه عمر محصول

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مدیریت صنعتی و مهندسی صنایع با تاکید بر پارادایم های منطقه ای و جهانی
  • کد COI اختصاصی: IMIE04_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال الدین نظامی پور

کارشناسی ارشد MBA دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

سیدمجید سادات حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشکده صنایع و سیستم ها، دانشگاه آزاد تهران جنوب، تهران، ایران

چکیده

در دنیای امروز، رقابت های صنعتی و فناورانه آنچنان شدت و وسعت یافته است که دیگر فرصت اشتباه، بازگشت به عقب و جبران خطاهای صنعتی و فناورانه وجود ندارد. در فرآیند مستمر توسعه فناوری ها، فقط آنهایی موفق خواهند بود که ضمن سرعت در توسعه فناوری های نیازمحور، کمترین برگشت به عقب و اصلاحات را داشته باشند. مهندسی سیستمبه عنوان یک ابزار کارا برای ایجاد و توسعه فناوری های نیازمحور شناخته شده که ضمن تمرکز بر سرتاسر چرخه عمر محصولات، امکان اکتساب موفقیت آمیز فناوری را فراهم می کند. مهندسی سیستم، روش شناسی تخصصی، انسجام بخشی و یکپارچه سازی هدفمند مجموعه ای از اجزا و عناصر و شکل دهی یک سیستم کامل با ویژگی ها و قابلیت های کارکردی مشخص می باشد و تحلیل نیاز اولین و مهم ترین مرحله از مراحل آن است. تحلیل نیاز شامل تعریف نیازها و اهداف مشتری در چارچوب استفاده برنامه ریزی شده او، محیط ها و شناسایی خصوصیات سیستم به منظور تعیین کاربردهای آن بوده و شامل تحلیل عملیات، تحلیل کارکردی، تحلیل فیزیکی و صحه گذاری است. این مراحل تحلیل نیاز، چندین دهه با موفقیت در ناسا و وزارت دفاع آمریکا و در توسعه محصولات و فناوری های تجاری به کار رفته است. تحلیل نیاز، ابزاری موثر و کارا برای آغاز توسعه مطمئن فناوری ها خصوصا فناوری هایی است که مبنای شکل گیری آنها، نیاز بالفعل یا بالقوه در صنعت باشد.

کلیدواژه ها

مهندسی سیستم ها، تحلیل نیاز، چرخه عمر، فناوری های نیازمحور، تحلیل کارکردی، تحلیل فیزیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.