بررسی تاثیر حاکمیت شرکتی بر رابطه بین پاداش مدیران و هزینه نمایندگی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی در حسابداری،مدیریت و مهندسی مالی با تاکید در پارادایم های منطقه و جهان
  • کد COI اختصاصی: AFCONF04_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیثه سلیمانی

گروه حسابداری، واحد آیت اله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران

یحیی کامیابی

دانشیار گروه حسابداری، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

چکیده

پایه و اساس مطالعات حاکمیت شرکتی، تئوری نمایندگی است و مسایل نمایندگی نیز ناشی از تفکیک مالکیت از کنترل است. حاکمیت شرکتی، مجموعه سیاست ها، روش ها و اقداماتی است که برای تامین منافع ذی نفعان شرکت ها تدوین یافته، به اجرا گذاشته می شود. به طور عام، پاداش مدیریت، راه حل اصلی مساله نمایندگی تصور می شود. بر اساساین اعتقاد، در صورت استقرار الگوی مناسب برای پرداخت پاداش؛ مدیران در جهت منافع سهامداران و وام دهندگان فعالیت می کنند. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر حاکمیت شرکتی بر رابطه بین پاداش مدیران و هزینه نمایندگی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده است. این تحقیق به روش توصیفی همبستگی انجام شده و از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری تحقیق را کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1391 تا 1395 تشکیل می دهند که تعداد 120 شرکت در تمام طول دوره تحقیق در بازار بورس فعال بوده و مورد مطالعه قرار گرفته اند. داده های تحقیق از صورت های مالی شرکت ها استخراج گردیده و با استفاده از مدل های رگرسیونی به روش داده های ترکیبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های تحقیق نشان داد که بین پاداش و هزینه نمایندگی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین حاکمیت شرکتی بر رابطه بین پاداش و هزینه نمایندگی تاثیر معناداری داشته است.

کلیدواژه ها

هزینه نمایندگی، پاداش، حاکمیت شرکتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.