بررسی و تحلیل بروندادهای علمی در حوزه پیشبینی در شبکه های اجتماعی در پایگاه استنادی اسکوپوس

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی در مدیریت،حسابداری و اقتصاد با تاکید بر بازاریابی منطقه ای و جهانی
  • کد COI اختصاصی: ACONF04_272
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا ربیعی

پژوهشگر پژوهشکده فناوری ارتباطات، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تهران، ایران

مجتبی مازوچی

عضو هیات علمی، پژوهشکده فناوری ارتباطات، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تهران، ایران

حسین افتخاری

کارشناس سیاستگذاری فناوری، پژوهشکده فناوری ارتباطات، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تهران، ایران

فرزانه رحمانی

پژوهشگر پژوهشکده فناوری ارتباطات، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تهران، ایران

چکیده

رسانه های اجتماعی شامل برنامه های تعاملی برای ایجاد، به اشتراک گذاری و تبادل محتویات تولیدشده توسط کاربر هستند. در ده سال گذشته رشد چشمگیری در رسانه های اجتماعی، به ویژه خدمات آنلاین شبکه های اجتماعی صورت گرفته است. در این رسانه ها، نظرات و احساسات گروه های مختلف مردم با هزینه کم جمع آوری میشود. کاوش ویژگیها و محتویات رسانه های اجتماعی فرصتی برای تجزیه وتحلیل الگوهای عملیاتی بهصورت کیفی و کمی و پیش بینی وقایع مرتبط با آینده ی انسانی را فراهم می آورد. هدف این پژوهش ارائه تصویر جامعی از وضعیت فعالیتها و بروندادهای علمی در حوزه پیش بینی در شبکه های اجتماعی است که برای اینمنظور از ابزار علم سنجی استفاده شده است. در این مقاله، زیرحوزه های مربوطه با استفاده از نرم افزارهای Bibexcel و VOSviewer و با بررسی 12748 سند منتشر شده از سال 1977 تا 2018 در پایگاه استنادی اسکوپوس ترسیم شده است. نقشه های هم رخدادی واژگان نشان می دهند که مفاهیمی همچون شبکه های اجتماعی، پیش بینی، شبکه های پیچیده و الگوریتمها از جمله پرکاربردترین موضوعات در این حوزه قلمداد میشوند. همچنین بیشترین مدارک در این حوزه نیز مربوط به علوم کامپیوتر، مهندسی و ریاضیات می باشند.

کلیدواژه ها

پیش بینی در شبکه های اجتماعی، علم سنجی، تحلیل هم رخدادی، پایگاه اسکوپوس.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.