تعیین اهداف استراتژیک صنایع کوچک و متوسط در زمان پسا تحریم در شهر سمنان - مطالعه موردی شرکت تجیران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET04_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحسن افتخاری

دانشجوی دکتری DBA ، مدیریت کسب و کار، سازمان مدیریت صنعتی سمنان، مدیرعامل شرکت تجیران

محمد عبدالشاه

استادیار گروه مهندسی صنایع، واحد سمنان، دانشگاه آزاد سمنان، سمنان، ایران

علی نعیمی صدیق

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران( ایرانداک)،تهران،ایران

چکیده

شرکت های کوچک در شهرهای ایران و علی الخصوص شهر سمنان، در حال حاظر با مشکلات زیاد ساختاری، قانونی ،تکنولوژی،مالی و... مواجه بوده و قادر به تولید محصول قابل رقابت در بازارهای جهانی نیستند لذا می توان با تعیین نقشه برنامه ریزی استراتژیک نقاط قوت، فرصتها و تهدیدها، شرکت های کوچک و متوسط را در زمان پسا تحریم شناسایی کرد. از سویی دیگر به دلیل تداوم تحریم ها ، دسترسی بخش های تولیدی و صنعتی به کالاهای واسطه ای و سرمایه ای مورد نیاز با دشواری ها و هزینه های بالایی مواجه گردید به گونه ای که بخش مهمی از واحدهای تولیدی و صنعتی در زیر ظرفیت بهینه خود فعالیت داشته اند. هدف اصلی در این تحقیق، تعیین اهداف استراتژیک صنایع کوچک و متوسط در زمان پسا تحریم در شهر سمنان از چهار منظر؛ مالی، مشتری و بازار، فرآیندهای داخلی، یادگیری و رشد با رویکرد کارت امتیازی متوازن از دیدگاه مدیران در این بنگاه هاست. این پژوهش با توجه به هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی پیمایشی از نوع همبستگی و مبتنی بر مدل معادلات ساختاریSEMمیباشد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه مدیران ارشد صنایع کوچک و متوسط در شهر سمنان که در امر برنامه ریزی استراتژیک دخلیل میباشند. روش انتخاب نمونه آماری بصورت تصادفی ساده است داده های این تحقیق از طریق پرسشنامه که شامل 30 پرسش است جمع آوری شده است. در تحلیل این داده ها از نرم افزار 20SPSS استفاده شده است. در تحلیل استنباطی برای بررسی سوال های مربوط به ابعاد از آزمونt تک نمونه استفاده شده است. در پایان با بررسی نتایج بدست آمده می توان گفت بنگاه های کوچک و متوسط از حیث توازن در منظرهای مختلف ارزیابی متوازن در وضعیت مناسبی قرار دارند و نظر مدیران در این رابطه بیانگر توجه همگن به هر چهار منظر (بعد) اصلی در این شیوه است.

کلیدواژه ها

اهداف استراتژیک ، صنایع کوچک و متوسط ، پسا تحریم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.