بررسی تاثیر شرایط اقلیمی در انتخاب برند لباس مجلسی از بعد روانشناسی رنگ (مطالعه موردی: بانوان مازندران و گیلان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی نساجی، پوشاک و مد
  • کد COI اختصاصی: NCTAF01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1012
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامره رضایی

دانشجوی دکتری مدیریت پوشاک، گروه مهندسی نساجی و پوشاک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، قائمشهر، ایران

علی جلادت

استادیار، گروه طراحی فرش، دانشگاه غیرانتفاعی علم و هنر اردکان، یزد، ایران

محسن برزگری اردکانی

استادیار گروه طراحی فرش دانشگاه غیرانتفاعی علم و هنر اردکان، یزد، ایران

چکیده

امروزه وفاداری به برند مفهومی اساسی در بازاریابی استراتژیک است. شرکت ها استراتژی های بازاریابی را به منظور افزایش وفاداری و حفظ سهم بازار و سودآوری بیشتر طرح ریزی می کنند. برخورداری از تعداد زیادی مشتری وفادار سبب کاهش هزینه های بازاریابی و کسب مزیت رقابتی توسط سازمان می گردد. انسان پیوسته از لحاظ فیزیکی و روانشناختی تحت تاثیر رنگ ها بوده که در واکنش ها و رفتارهای فرد موثر می باشد. رنگ باعث افزایش فروش محصولات شده و ابزار قدرتمندی برای بازاریابی است که در انتخاب برند توسط مشتریان تاثیر بسزایی دارد. لذا این مقاله درصدد است تا به بررسی تاثیر اقلیم در انتخاب برند لباس مجلسی از نظر روانشناسی رنگ در بانوان مازندران و گیلان بپردازد. در این پژوهش ابتدا به بررسی فرآیند برندینگ و در ادامه به روانشناسی رنگ و تاثیر اقلیم در انتخاب لباس پرداخته شده است. این پژوهش از حیث روش توصیفی و از لحاظ هدف کاربردی است. روش گردآوری اطلاعات آمیخته ای از روش کتابخانه ای و میدانی، مصاحبه و پرسشنامه و نمونه آماری متشکل از 384 نفر بانوان مازندران و گیلان می باشد. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که عامل شرایط اقلیمی ، تاثیر بسزایی در انتخاب رنگ لباس و اقبال مشتریان به آن برند دارد و میان انتخاب رنگ های بکار رفته در پوشاک توسط مشتریان و نوع اقلیم مازندران و گیلان رابطه معنی داری از نوع مثبت وجود دارد.

کلیدواژه ها

پوشاک ، برند، مشتری، رنگ، شرایط اقلیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.