بررسی نقش و جایگاه طراحان پارچه و لباس در صنایع نساجی ایران (نمونه های موردی: کارخانجات السیمن، اریکا و سالیان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی نساجی، پوشاک و مد
  • کد COI اختصاصی: NCTAF01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3219
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر ولی زاده افروزی

کارشناس ارشد فلسفه هنر، دانشگه مازندران ، بابلسر ، ایران

مهرنوش وفایی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه طراحی پارچه و لباس، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، اصفهان ، ایران

چکیده

امروزه کارخانجات بزرگ تولید لباس متوجه شده اند که باید اصول و روش های علمی طراحی و رنگ بندی را رعایت کنند تا کارشان توان رقابت در بازار را داشته باشد. به همین دلیل آنها به دنبال طراحان پارچه و لباس برای بهبود کیفیت مدل های خود دارند. وظیفه اصلی یک طراح پارچه و لباس تولید و طراحی عناصر هنری برای پارچه با در نظر گرفتن نکات فنی نساجی است که به صورت عمده در پوشاک و دکوراسیون استفاده می شود. بازار کار طراحی لباس نیز بسیار خوب است و حتی اگر فارغ التحصیل این گرایش جذب سازمان ها و مراکز خصوصی و دولتی نشود، می تواند با سرمایه ای اندک برای خود، کار کند. این تحقیق بر اساس هدف، جز پژوهش های کاربردی و روش نمونه گیری پژوهش حاضر نمونه گیری تصادفی ساده است و در آن 43 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. پس از پاسخ به پرسشنامه ها، داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، در نهایت، نحوه آزمون فرضیه های تحقیق و روش های آماری مورد بحث قرار داده شده است. در نتیجه مشخص شد که در بحث مهمترین دلیل کنار گذاشتن طراحان برای شغل طراحی مد و لباس، نبود جایگاه مناسب و تعریف شده برای شغل طراحی مد و در سوال مربوط به پرداخته نشدن به موضوع طراحی لباس و مشکلات آن، نداشتن شناخت از المان ها و فرصت ها برای ایده گرفتن بیشترین پاسخ را به خود اختصاص دادند.

کلیدواژه ها

صنعت نساجی ، طراحی پارچه و لباس ، مد و لباس، ایران، جایگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.