بررسی تاثیر معماری و فرم سازه ها بر نیروهای ناشی از زلزله و پایداری آنها با ETABS

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی توسعه زیرساخت‌های فناور صنعت راه و ساختمان ایران
  • کد COI اختصاصی: IRURBAN02_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 770
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه امید

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دیجیتال، موسسه آموزش عالی هنر و معماری پارس، تهران، ایران

سیدمحمود حسینی

دانشیار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران

چکیده

شکل و فرم کلی معماری ساختمان ها تاثیر قابل توجهی در رفتار سازه در برابر نیرو های ناشی از زلزله دارند. به منظور رسیدن به طرحی بهینه، مهندسین معماری و سازه برای اطمینان از عملکرد مناسب سیستم سازه ای باید در تعامل باشند. لذا تعیین رابطه ای میان فرم معماری سازه و میزان آسیب احتمالی میتواند در انتخاب طرح معماری و سیستم سازه ای سازگار حائز اهمیت باشد. در این مقاله به بررسی تاثیر فرم معماری سازه و ارتفاع برای چهار مدل سازه ای بلند مرتبه دارای 23 طبقه 3,2 متری در برابر نیرو های ناشی از زلزله به وسیله ی نرم افزار سازه ای ETABS پرداخته شد. برای هر مدل سازه ای مقادیر ماکزیمم دریفت و جابجایی در هر یک از طبقات محاسبه گردید. نتایج حاصله حاکی است، میزان جابجایی با توجه به ارتفاع سازه روند صعودی داشته و در دریفت این تغییرات به صورت نامنظم میباشد. بیشترین دریفت و جابجایی در سازه ای که دارای فرم هرم معکوس میباشد رخ میدهد. برای این سازه، میزان دریفت ماکزیمم در طبقه ششم 0,005581 در جهت عرضی و 0,002251 در جهت طولی و میزان ماکزیمم جابجایی در طبقه 23 به میزان 0.418805 متر در جهت عرضی و 0,158505 متر در جهت طولی به دست آمد. در تمام مدلها میزان آسیب پذیری در جهت طولی بمراتب کمتر از جهت عرضی است. در بین چهار مدل سازه ای مورد بررسی، فرم هایی که در ارتفاع دارای سطح پلان کمتر بوده اند، در برابر نیروهای ناشی از زلزله رفتار مطلوب تری نشان داده اند.

کلیدواژه ها

سازه، زلزله، اسیب پذیری، فرم معماری، مدلسازی، دریفت، جابجایی، .ETABS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.