ایمنی در برق، خطرات، آسیب ها و استانداردهای ایمنی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی توسعه زیرساخت‌های فناور صنعت راه و ساختمان ایران
  • کد COI اختصاصی: IRURBAN02_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3091
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا والیزاده

شرکت توزیع نیروز برق استان تهران

چکیده

مهمترین کار در ایمنی، شناخت خطرات اطرافمان می باشد. تنها پس از این کار می توان اقدام به ارزیابی و کنترل خطرات نمود. از آنجایی که چشم پوشی از خطرات می تواند تبعات ناگواری به دنبال داشته باشد در هنگام ارزیابی، بهتر است ابتدا تمامی خطرات ممکن شناسایی و تا زمانی که آن ها را ارزیابی نکرده اید، تصور نکنید که کم هستند، کسانی که با برق کار می کنند و یا از برق استفاده می کنند، تنها افراد در معرض خطر نیستند. تاسیسات الکتریکی ضعیف و لوازم الکتریکی معیوب می توانند منجر به آتش سوزی شوند که این آتش ممکن است باعث آسیب به دیگران شود. تجزیه و تحلیل حوادث برق در آمریکا نشان داده که 31 درصد مرگ و میرهای الکتریکی، مربوط به مشاغلی از قبیل کارگران ساختمانی، رانندگان کامیون، کارگران کشاورزی، سقف سازان و نقاشان می باشد که در ردیف مشاغل در معرض خطر بالای آسیب های برق منظور نشده اند. لذا ضرورت دارد که ایمنی برق محل کار شامل همه کارگران و مشاغلی باشد که با مدارهای انرژی کار و یا در نزدیکی این مدارها هستندما. معمولا وظیفه داریم خود را در برابر خطرات حفظ کنیم، اما گاهی اوقات مسئولیت حفظ جان دیگران نیز بر عهدمان می باشد، این امر مستلزم اعمال مراقبتهای بیشتریخواهد بود. ایمنی پرسنل یک نگرانی عمده در طراحی، برنامهریزی و بهره برداری از هر گونه تجهیزات یا سیستم می باشد. تعیین سطح قابل قبول ایمنی کار آسانی نبوده و ممکن است مستلزم تجزیه و تحلیل هزینه های اقتصادی، اجتماعی و خطر باشد. لیکن با برنامه ریزی دقیق و اقدامات احتیاطی ساده می توان از بروز بسیاری از حوادث جلوگیری نمود. در این مقاله ضمن آشنایی با صدمات و آسیب های ناشی از برق به ارائه راهکارهای اصولی جهت کنترل و حذف این آسیب ها و ایجاد محیط ایمن پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

انرژی الکتریکی، ایمنی پرسنل، آسیب های برق، شوک الکتریکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.