روشهای آموزش رژیم غذایی در بیماران فشار خون

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش دانشجویی زیست-پزشکی
  • کد COI اختصاصی: MBRCONF01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده بزرگی

کارشناس ارشد پرستاری سلامت جامعه، گروه پرستاری سلامت جامعه، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد ایران.

موسی سبحانی

استادیار ، گروه پرستاری داخلی و جراحی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد ، ایران

اکرم جعفری

استادیار ، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران.

چکیده

زمینه وهدف: با توجه به افزایش جمعیت سالمندان و شیوع بیماری هایی نظیر پرفشاری خون در آن ها و با توجه صرف هزینه های هنگفت درمانی و عدم موفقیت در کنترل این بیماری، لزوم برقراری مداخله ای مانند خود مراقبتی با توجه به صرفه جویی اقتصادی و استقلال عمل ضروری به نظر می رسد. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان خودمراقبتی و ارتباط آن با عوامل موثر بر پرفشاری خون در سالمندان انجام گردید.مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی 300 سالمند مبتال به فشارخون بالا و تحت پوشش مراکز سلامت جامعه شهر اهواز در سال 88 صورت گرفت.اطلاعات توسط فرم اطلاعات دموگرافیک و ابزار سنجش خودمراقبتی پرفشاری خون جمع آوری شده و وارد نرم افزار SPSS گردید سپس با استفاده از آزمون های توصیفی و استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون، اسپیرمن، آزمون تی مستقل و آنوا در سطح معنی داری کمتر از 0/05 به بررسی رفتارهای خودمراقبتی و ارتباط آن با عوامل دموگرافیک پرداخته شد.8 یافته ها: از 300 شرکت کننده در این مطالعه 54/3درصد زن بودند و اکثر این افراد متاهل)80/7درصد( ،درآمد در حدکفاف)59/7 درصد( و تحصیالت زیر دیپلم)73/66 درصد( داشتند. میانگین و انحراف معیار رفتارخودمراقبتی اینافراد55/92±8/94 بود. بین خودمراقبتی با سابقه فشار خون، درآمد و سطح تحصیالت ارتباط مثبت و معنی دار می باشد).)p > 0/05 اما بین خودمراقبتی با سن، جنس و بیماری هم زمان ارتباط معنی داری وجود ندارد) .)p< 0/05نتیجه گیری: با توجه به اهمیت خودمراقبتی در کنترل پرفشاری خون و کسب نمرات پایین خودمراقبتی در سالمندان کم بضاعت و کم سواد، پیشنهاد می شود که با ایجاد برنامه های آموزشی گسترده سمعی و بصری در این زمینه فرهنگ سازی شود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.