تحلیل ترک در سدهای وزنی بتنی با استفاده از نرم افزار Abaqusمطالعه موردی سد تنظیمی انحرافی گتوند

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی دستاوردهای اخیر در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CAUE05_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن عزیزی

کارشناس ارشد سازه موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی خوزستان اهواز ایران

زینب دریکوند

کارشناس ارشد سازه های هیدرولیکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول دزفول ایرن

چکیده

ترک در سدهای بتنی وزنی اصلی ترین عامل آسیب رساندن به این سازه ها است. با توجه به حساسیت موضوع ترک خوردگی در سدهای بتنی و عدم دقت کافی روش های مرسوم که قادر به پیش بینی دقیق نحوه گسترش ترک در سدهای بتنی نمی باشند، نیاز به انجام آنالیز کامل و دقیق در مورد رفتار ترک در این سدها با استفاد از روش های جدید و پیشرفته ای مانند تئوری مکانیک شکست احساس می گردد. با توجه به حساسیت موضوع ترک خوردگی در سدهای بتنی، و همچنین با توجه به اینکه در گذشته رفتار سد گتوند در اثر ترک خوردگی مورد مطالعه قرار نگرفته است، در این مطالعه، به بررسی رفتار سد تنظیمی گتوند در اثر ترک خوردگی پرداخته شده است. برای مدلسازی این پژوهش از نرم افزار آباکوس استفاده شده است. پارامترهایی که بعنوان متغیر در نظر گرفته شده اند شامل: طول متغیر برای ترک و ارتفاع آب متغیر و اثر وجود بار کامیون می باشند. در مورد تاثیر طول ترک نتایج نشان میدهد که افزایش طول ترک باعث افزایش مقادیر جابجایی، تنش و عکس العمل های تکیه گاهی در سد شده است. مقدار حداکثر عکس العمل تکیه گاهی در مدل با طول ترک 200 سانتیمتر، 5 درصد بیشتر از مدل با طول ترک 100 سانتیمتر و برابر با 8+1167E نیوتن است. نتایج نشان می دهد که با افزایش ارتفاع آب، جابجایی افقی سده بیشتر می شود، این مقدار برای ارتفاع آب 17 متر برابر با 0 / 031 و برای ارتفاع آب 5 متر برابر با 0 / 025 متر است. همچنین در حالتی که کامیون با بار 10 تن وجود داشته باشد، در مقایسه با حالت بدون بار کامیون، سد شرایط بحرانی تری را تجربه می کند.

کلیدواژه ها

طول ترک، بار کامیون، سد تنظیمی گتوند، ارتفاع آب، ترک در سدهای بتنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.