بررسی رابطه بین شاد زیستی با سلامت عمومی در بین کارکنان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: IMSYM05_230
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد ظفری راد

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

یوسف داوری

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

دلاور ریحانی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

خدیجه مرآتی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین شاد زیستی با سلامت عمومی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی درسال1394صورت پذیرفته است. پژوهش حاضر بر اساس هدف از نوع پژوهش های کاربردی بوده و از نظر روش اجرا از نوع پزوهش های توصیفی از شاخه همبستگی است با توجه به آنکه پژوهش می خواهد رابطه دو متغییر را در یک سازمان مورد بررسی قرار می دهد از نوع پژوهش های میدانی است و از نظر مقطعی جمع آوری داده ها از نوع پژوهش تک مقطعی است. جامعه آماری این تحقیق متشکل از کلیه کارکنان ،مسئولان ستادی دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی می باشد که از بین 340 نفر از کارکنان بر پایه نمونه گیری تصادفی ساده و با استفاده از جدول مورگان تعداد 180 نفر انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغییر های شاد زیستی و سلامت عمومی از پرسشنامه های استاندارد پرسشنامه شادکامی وپرسشنامه سلامت عمومی استفاده شده است. و پایایی آن به کمک روش ضریب آلفای کرونباخ آن ها به ترتیب %91، و %93 محاسبه شد که مورد قبول می باشد .در تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی فراوانی درصد ، میانگین و انحراف معیارو آمار استنباطی آزمونهای تحلیل واریانس ، آزمون رگرسیون چند گانه و ضریب همبستگی پیرسون توسط نرم افزار آماری spss20 انجام پذیرفت. نتایج آن نشان داد که بین شاد زیستی با سلامت عمومی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی رابطه معناداری وجود دارد. بر این اساس فرضیه اصلی پژوهش تایید می شود. همچنین نتایج فرضیه های فرعی این پژوهش وخرده مقیاس های آن بصورت جداگانه ، مورد آزمون قرار صورت پذیرفت که مورد تایید قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

شاد زیستی، سلامت عمومی، کارکنان دانشگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.