استفاده از اینترنت اشیا در تولید راهکار های مدیریتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: IMSYM05_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید فضائلی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

محمد فراهانی

دانشجوی کارشناسی مدیریت بازرگانی

چکیده

نوآوریهای مبتنی بر اینترنت اشیاء، منجر به توسعه سریع در قابلیت دسترسی به داده های فنی و کسب و کاری شده است. تکنیکهای مورد استفاده ای که در سالهای گذشته پیچیده و گران بودند، در حال حاضر ساده تر و قابل دسترس تر بوده و به منظور رقابت در این دنیای به سرعت در حال تغییر، به میزان فزاینده ای دارای اهمیت زیادی می باشند. بنابراین، دسترسی به داده ها به منظور پردازش، سریعتر شده و همچنین اندازه گیری مقادیر و مشاهدات با کیفیت بهتر و به صورت ساده تر صورت می گیرد که موجب افزایش اطمینان بیشتر اطلاعات جهت تصمیم گیری دقیق تر و بهتر خواهد شد. با استفاده از حسگرهای جمع آوری کننده داده نصب شده بر روی تجهیزات، متخصصان نگهداری و تعمیرات قادر به نظارت موثرتر بر تجهیزات می باشند. داده های مختلف از تجهیزات جمع آوری و ذخیره شده در ابر و در ارتباط با سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات کامپیوتری، این سیستم را قادر می سازد تا به طور آسانتر اطلاعات مهم )وضعیت محیطی، حرارتی، ارزش و ...( را ردیابی کند. این اطلاعات می توانند منجر به انجام اقداماتی در پاسخ به مقادیر آستانه ای که در این سیستم تعریف شده است، شود. اینترنت اشیاء ، تکامل یافته ی همگرایی تکنولوژی های بی سیم، سیستم های میکرو الکترومکانیکیMEMSسرویس های میکرو و اینترنت است. این همگرایی بین تکنولوژی های عملیاتیOperational Technology (OT)و فناوری اطلاعاتInformation Technology (IT) به آنالیز داده های تولید شده توسط ماشین و بهبود آن کمک شایانی کرده است. یک شیء در اینترنت اشیاء می تواندیک انسان، یک مزرعه پر از حیوان باbiochip transponderیک وسیله الکترونیکی است که زیر پوست حیوانات برای تولید یک شناسه منحصربفرد نصب می شود(، یک اتومبیل با سنسور داخلی هشداردهنده تنظیم باد لاستیک ها، یا هر شیء طبیعی یا دست ساز باشد که قابلیت تخصیص آدرسIPروی آن و توانایی انتقال دیتا روی بستر شبکه را دارد. اینترنت اشیاء یک سیستم مرتبط با تجهیزات محاسباتی، ماشین های دیجیتالی و مکانیکی، آبجکت ها،حیوانات و یا انسان است که دارای شناسه منحصربفرد بوده و توانایی انتقال داده روی شبکه، بدون نیاز به تعامل ودخالت انسان-با-انسان یا انسان-با-کامپیوتر را دارد. در این پژوهش سعی بر این بوده است که با استفاده از اینترنت اشیا بتوان راه کارهایی جهت شیوه های نوین مدیریتی کشف و مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

مدیریت استراتژیک ، تفکر استراتژیک، برنامه ریزی استراتژیک، اینترنت اشیا ، تکنولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.