کاربرد هنر عمومی در فضای شهری با به کارگیری هنرهای سنتی شهر اصفهان نمونه موردی : میدان امام علی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: EBUCONF04_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 755
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مسعود

دانشیار، گروه شهرسازی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اصفهان

مرتضی قائدامینی

دانشجوی دکتری شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد

چکیده

هنر در فضای عمومی در حال حاضر به عنوان یک ضرورت فرهنگی در شهرسازی معاصر نقش مهمی را ایفا می کند. هنر محیطی به دلایل متعدد نظیر وسعت مخاطبین ، هماهنگی با فضای پیرامون ، ابعاد متفاوت ، تاثیر جامعه شناسی و دیگر موارد با هنر موزه ای دارای تفاوت های بسیاری است. هنر در فضای همگانی امروزه در میادین ، پارک ها ، محوطه های مسکونی و حاشیه ی بزرگراه ها طراوت تازه ای به محیط شهری داده است. بر این اساس ، تحقیق حاضر با روشی کمی و کیفی و رویکرد تحلیلی و تجربه ای بر اساس برداشت های میدانی و مطالعات کتابخانه ای نشان می دهد که کاربرد هنر عمومی با به کارگیری هنرهای سنتی چه تاثیری در فضای شهری دارد و برای درک بهتر موضوع ، میدان امام علی به عنوان نمونه موردی بر اساس نظرات شهروندان و محقق و با استفاده از روش تحلیل نرخ رضایت اهمیت ، مورد ارزیابی قرار می گیرد و در انتها با استفاده از اصول هنر عمومی ، راهکارهایی برای ارتقای کیفیت میدان امام على با به کارگیری هنرهای سنتی ارائه می شود . پژوهش از نظر هدف کاربردی توسعه ای و به لحاظ روش توصیفی – تحلیلی (پیمایشی) می باشد. 220 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته شد که به صورت مقطعی در یک هفته از 6 تا 12 خرداد ماه 1396 در تمام روزهای هفته و در طول تمام روز صبح ، ظهر و عصر توزیع گردید که جامعیت داشته باشد. یافته های پژوهش نشان داده است که مولفه های کیفیات فضایی و هویت مندی میدان در سطح نامناسبی قرار دارند و ارتقاء کیفیات فضایی آن باعث افزایش هویت و تعاملات اجتماعی می گردد . میدان امام علی به دلیل هویت تاریخی فرهنگی آن و وجود کاربری های فعال در اطراف آن دارای پتانسیل بالایی در جهت تحقق هویت مندی می باشد.

کلیدواژه ها

فضای شهری ، هنر عمومی ، هویت شهری ، زیبایی شناسی ، هنر سنتی اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.